Intenzivnija podrška korisnicima Dnevnog centra u Nikšiću

Kovačević i članovi skupštinskog odbora razgovarali o zajedničkim aktivnostima koje će u narednom periodu poboljšati rad Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom

2334 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević primio je članove Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore na čelu sa predsjednikom Jovanom Vučurovićem.

„Sagovornici su razgovarali o zajedničkim aktivnostima koje će u narednom periodu poboljšati rad Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom. Kovačević je upoznao Vučurovića i njegove saradnike sa kontinuiranom podrškom i donacijama koje je Opština Nikšić pružala Dnevnom centru“, stoji u saopštenju za javnost.

Kako se navodi, Vučurović je istakao da članovi Odbora obilaze sve dnevne centre u Crnoj Gori kako bi se upoznali sa njihovim aktivnostima i dali im preporuke za unapređenje usluga korisnicima.

kovačević vučurović dnevni centar
foto: Opština Nikšić

Posjeta je organizovana radi informisanja predstavnika Odbora o radu i servisima koji se pružaju djeci sa smetnjama u razvoju, kao posebno ranjivoj populaciji uoči Pete sjednice Odbora, zakazane za 21. februar 2024. godine na kojoj će biti održano Kontrolno saslušanje predstavnika nadležnih institucija u cilju informisanja o aktivnostima preduzetim na realizaciji Zaključaka Skupštine Crne Gore koji se odnose na rad dnevnih centara za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, objavljenih u "Službenom listu Crne Gore", broj 84/22.

Pored Kovačevića, sastanku je prisustvovao šef njegovog kabineta Marko Perućica, dok su u delegaciji Odbora za ljudska prava i slobode, pored Vučurovića, bili Anđela Vojinović, Slava Burić i Sonja Jokić.

Nakon sastanka, članovi Odbora su zajedno sa Kovačevićem i saradnicima obišli Dnevni centar za djecu s smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom i lokaciju u Ozrinićima gdje je planirana izgradnja Centra za autizam.

Bonus video: