TO Kotor: Mačka iz Starog grada triput pogođena iz vazdušne puške

"Nadamo se da će nadležne službe uz pomoć kamera uspjeti što prije pronaći počinioca i adekvatno ga kazniti za čin koji zaslužuje najveću osudu i prezir", rekli su iz Turističke organizacije Kotora

6821 pregleda 132 reakcija 14 komentar(a)
Uplatili novac veterinarskoj ambulanti za operaciju, Foto: facebook.com/turistickakotor
Uplatili novac veterinarskoj ambulanti za operaciju, Foto: facebook.com/turistickakotor

Turistička organizacija Kotora je objavila da je jedna od mačaka u tamošnjem Starom gradu pogođena tri puta iz vazdušne puške.

Navode da su uplatili novac veterinarskoj ambulanti za operaciju i da je mačka stabilno, rekavši da se nadaju njenom punom oporavku.

"Počinilac je ovim putem ugrozio kako životinje u našem gradu, tako i slučajne prolaznike. Navikli smo na slučajeve vandalizma i uništavanja gradske imovine, mobilijara i zagađenja naše okoline, nepropisnim ostavljanjem otpada na gradskim i morskim površinama, a ovakav slučaj nas je dodatno šokirao i veoma rastužio i uznemirio", navodi se u objavi TO Kotor na Fejsbuku.

ranjavanje mačke kotor
foto: facebook.com/turistickakotor

Kazali su kako se nadaju da će nadležne službe uz pomoć kamera uspjeti što prije pronaći počinioca i "adekvatno ga kazniti za čin koji zaslužuje najveću osudu i prezir".

"Zahvalnost dugujemo našim savjesnim sugrađankama, Danijeli Knežević i Ivani Krivokapić na brzoj i efikasnoj reakciji, a apelujemo ovim putem na sve, ukoliko ikada posvjedoče ovakvim ili sličnim kriminalnim radnjama, da budu odgovorni i obavezno obavijeste nadležne službe kako bi se počinici adekvatno i blagovremeno kaznili i ovakvim nemilim događajima se stalo na kraj", zaključuje se.

Bonus video: