Demokrate pozdravile odluku Odovićevog ministarstva da blokira gradnju kula u Budvi

"Moramo svi zajedno učiniti napor više da naš grad dobije sadržaje koje odavno treba", kazali su iz budvanskog odbora Demokrata

6493 pregleda 64 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate pozdravile odluku Odovićevog ministastva da blokira gradnju kula u Budvi

Nakon 41, 42, 43, konačno je 44. Vlada Crne Gore, odnosno resorno ministarstvo, donijelo odgovornu, u zakonu i javnom intetesu utemeljenu odluku i na tome im čestitamo.

To su poručile budvanske Demokrate nakon odluke Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imove da poništi rješenje svojih prethodnika kojim je data saglasnost na idejno rješenje hotelsko apartmanskog kompleksa, dvije kule od po 15 i 16 spratova ispred Jadranskog sajma.

“Demokratska CG Budva je kao partija godinama unazad ukazivala na štetnost ovog posla kako po građane tako i po sam grad. Prostor je najvrijedniji resurs koji imamo i ne smijemo dozvoliti da ga pojede građevinski lobi koji je u zadnjih trideset godina skoro pa uništio vizure Budve kao turističke prestonice države, njen potencijal i održivi razvoj kao platformu na kojoj treba razvijati svoj destinacijski potencijal. Raduje nas mogućnost da se na ovom prostoru izgradi Kongresni centar koji će u mnogome doprinijeti produžetku turističke sezone i učiniti da grad ponudi sadržaj više i privuče posjetioce i u zimskom periodu jer ekstenzija sezone je prioritet svakome ko savjesno upravlja gradom. Mora se stati na put percepciji Budve kao jedne ogromne spavaonice, real estate imidžu i moramo svi zajedno učiniti napor više da naš grad dobije sadržaje koje odavno treba, ali kriminogenizovani investitorsko-građevinski lobi je to sprečava”, ističe se u saopštenju i dodaje:

“Istovremeno sa državnog nivoa do sada nije bilo jasne političke volje i stručnog i posvećenog odnosa da bi se ovako važan projekat sagledao i utvrdila njegova dalekosežna štetnost i po Budvu, a ujedno i po državu Crnu Goru. Naše zalaganje i višegodišnja posvećenost ovom važnom pitanju, uopšte držanje ove teme u fokusu rezultiralo je ukidanjem ranijeg riješenja Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine kojim je data saglasnost na idejno riješenje 'MIA Investment' što je još jedna potvrda da istrajnost u iskrenoj borbi za opšte dobro daje rezultat, da je pravda spora ali dostižna!Na kraju, ali ne manje važno, zahvalnost Sekretarijatu za zaštitu imovine Opštine Budva na predanom radu i istrajnom zalaganju godinama unazad i pored raznih političko-tajkunskih pritisaka koji su bili ogromni”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: