Nova rasvjeta u Velikom gradskom parku u Tivtu

Radovi u poodmakloj fazi i trebalo bi da se završe uskoro, posao vrijedan 220.000 eura

2486 pregleda 1 komentar(a)
Veliki gradski park u Tivtu (ilustracija), Foto: Shutterstock
Veliki gradski park u Tivtu (ilustracija), Foto: Shutterstock

Radovi na postavljanju novog sistema javne rasvjete u Velikom gradskom parku u Tivtu koje finansiran Direkcija za investicije Opštine Tivat su u poodmakloj fazi i trebalo bi da se završe uskoro.

Taj posao je vrijedan 220.000 eura.

Direkcija za investicije ovih dana će završiti i izgradnju novog segmenta ograde u jugozapadnom dijelu kompleksa Velikog gradskog parka koja treba da odvoji parkovski dio od kompleksa stadiona Fudbalskog kluba Arsenal.

Betonski radovi na osnovnom zidu i stubovima ograde su već zvršeni i uslijediće montiranje već izrađene metalne ogradne konstrukcije. U tu investiciju uloženo je 85.000 eura.

Opština planira da tokom ove godine u Velikom gradskom parku instalira i novi sistem za automatsko zalivanje biljaka za što je u budžetu opredijeljena 91.000 eura. Saniraće se i sportsko igralište u parku kod Doma zdravlja koje će biti pretvoreno u zavoreni sportski objekat postavaljanjem tzv. balon-hale.

Za to je predviđeno izdvajanje od 200.000 eura, dok je za nabavku novih većih sadnica raznih vrsta drveća koje će se posaditi u Velikom gradskom parku opredjilejeno 50.000 eura.

Bonus video: