Ašanin: Lokalna vlast u Mojkovcu se izgubila u prikrivanju nelegalnih radnji

Ašanin tvrdi i da je "zloupotrebom službenog položaja predsjednik Opštine redovno dijelio trinaestu platu privilegovanima svake godine"
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2017. 16:04h

Da se lokalna vlast u Mojkovcu poodavno izgubila u prikrivanju nelegalnih radnji, vidi se jer idu dotle da na odbornička pitanja Građanskog pokreta URA Mojkovac ne odgovara čak ni predsjednik Skupštine Slavenko Blažević, kao ni drugi lokalni organi na čelu sa predsjednikom Opštine Dejanom Medojevićem, tvrdi predsjednik Opštinskog odbora URA u Mojkovcu – Ivan Ašanin.

On ističe da je klub odbornika pokreta URA u Mojkovcu, koristeći se zakonskim normativima u okviru Zakona o pristupu informacija došao do više otkrića zloupotrebe službenog položaja.

Ašanin kaže da "predsjednik Opštine nastavlja sa podmićivanjem lokalnih do funkcionera mjesnih odbora, kako bi ih partijski privolio i tako poseže sa zloupotrebom državnih resursa, kao u Aferi „Snimak“ za koju je i optužen. Ašanin dodaje i da je to iz razloga što postoji veliki sukob unutar DPS-a."

On naglašava da je lokalni DPS sve to pokušao da prikrije ukidanjem prenosa sjednice Skupštine opštine preko lokalnog radija i da na sjednici SO na kojoj se vodila rasprava na ove teme odgovorni nijesu prisustvovali, a da su ih po partijskom diktatu zastupnici branili grčevito, ali neuspješno.

Ašanin naglašava "da se malverzacije ne mogu sakriti, te da su spornih 5.000 eura dodijeljenih Magdaleni Mrdović – direktorici TO Mojkovac, za renoviranje i kupovinu stana u Sutomoru da su u pitanju budžetske pare, i da je to uradio predsjednik Opštine Dejan Medojević, a ne neko drugo lice."

Ašanin tvrdi i da je "zloupotrebom službenog položaja predsjednik Opštine redovno dijelio trinaestu platu privilegovanima svake godine."

„Prevršilo si 'Tito' svaku mjeru, pa da je riječ i o Josipu Brozu mnogo je, a ne od vas g-dine predsjedniče. Dosta je bilo mnogo toga, gospodine Medojeviću ali vrijeme vas je nanijelo, vrijeme će vas smjestiti đe dosta vas iz DPS-a i zaslužuje“, ističe Ašanin.

Predsjednik pokreta URA u Mojkovcu je istakao i da su DPS-u u tom gradu ovih dana puna usta projekata i planova za Mojkovac.

„Od mljekare, pivare, Bjelasice i parka prirode „Sinjajevina“, ne može biti ništa jer ste Mojkovac pretvorili u kazamat, u dom starih, jer mladost ide a DPS interesna skupina dijeli između sebe po 5.000e kako bi ublažili požar u svojim redovima. Ne bih o ostalim 'sitnicama' jer ne želim da se spuštam ja na vaš nivo pa ću čuvati druge od sebe koji pokleknuše na vaše mrvice“, ističe Ašanin.

Ašanin zaključuje da će zbog zloupotrebe službenog položaja Građanski pokret URA predati krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Mojkovac, Dejana Medojevića a da će građani na nastupajućim izborima znati da ocijene ko je ojadio Mojkovac i ko priča predizborne bajke o megalomanskim projektima i da nema toga ko će zaustaviti put DPS-a u ružnu prošlost.

Galerija

Bonus video: