Šnajder došiva državni grb na uniforme Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada

Iz Službe zaštite i Glavnog grada Podgorica nisu juče odgovorili na pitanja redakcije, a zaposleni su dobili uputstvo koje djelove uniforme da spakuju, obilježe i ostave u pakete

21698 pregleda 15 komentar(a)
Uniforme spakovane za dostavu, Foto: Privatna arhiva
Uniforme spakovane za dostavu, Foto: Privatna arhiva

Nove radne uniforme, koje su dobili prije nešto više od 15 dana, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada spakovali su, kako bi krajem radne sedmice bile dostavljene krojaču i kako bi se na njih ušio nedostajući amblem grb Crne Gore.

To su nezvanično “Vijestima” rekli iz podgoričke službe.

Prema istim informacijama, zaposlenima je pojašnjeno koje konkretno djelove uniforme da spakuju, da sve to obilježe i ostave u pakete.

Iz Službe zaštite i Glavnog grada Podgorica nisu juče odgovorili na pitanja redakcije u vezi sa tim. “Vijesti” su pitale i ko će da ušije ambleme. Ranije su “Vijestima” rekli da propust učinjen kod isporuke radne garderobe neće dodatno koštati Službu zaštite.

Radna odjeća nabavljena je putem javnog poziva koji je Glavni grad objavio 31. jula prošle godine. Taj posao dobila je firma “Centroslavija”, sa kojom je služba gradonačelnice Olivere Injac ugovor potpisala 11. decembra prošle godine.

Predmet nabavke u vrijednosti 50 hiljada eura (sa PDV-om) su radne pantalone, majice dugih i kratkih rukava, kačketi, jakne. U pozivu je, u specifikacijama, pored ostalog, navedeno da jakne i majice, uz grb Službe zaštite, na lijevom rukavu treba da imaju našiven amblem grb Glavnog grada, a na desnom amblem grb države Crne Gore.

Dio uniforme koja je dostavljena za potrebe Službe zaštite Glavnog grada
Dio uniforme koja je dostavljena za potrebe Službe zaštite Glavnog gradafoto: Privatna arhiva

Uniforma je, međutim, isporučena bez državnog grba.

Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite Zdravko Blečić rekao je tada “Vijestima” da, u odnosu na uslove javnog poziva, radna odjeća ne odgovara u dijelu koji se odnosi na amblem grba države, da će dobavljač odmah pristupiti naručivanju, da će amblemi biti isporučeni u najkraćem roku i naknadno biti prišiveni na odgovarajuće mjesto, u skladu sa narudžbom.

Iz “Centroslavije” tada su kazali da se propust desio kod partnera koji je vršio šivenje uniformi, a koji je “prilikom narudžbe amblema ispustio u narudžbi zastavu Crne Gore prema njihovom dobavljaču amblema”.

U kasnijem obraćanju redakciji, naveli su da će ta firma, kada im budu isporučeni, ambleme ušiti na rukave uniforme.

“Ovim propustom ni sa čim nije ugrožen kvalitet i funkcionalnost uniforme”, naveli su iz “Centroslavije”.

Zbog te javne nabavke podnijeta je i krivična prijava, a u međuvremenu i Specijalno državno tužilaštvo, kako je objavila “Pobjeda”, formiralo i krivični predmet. Iz “Centroslavije” su u vezi sa tim kazali da u tom slučaju “nema nikavih kriminalnih radnji, niti sticanja protivpravne materijalne koristi”.

Bonus video: