Bijelo Polje: Program podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti održan u Centru za kulturu

Pod motom “Pobijedio sam ja, pobijedićeš i ti”

7332 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Program podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti pod motom “Pobijedio sam ja, pobijedićeš i ti”, održan je večeras u Centru za kulturu u Bijelom Polju, u susret međunarodnom danu djece oboljele od raka – 15. februar.

Humanitarno veče okupilo je veliki broj građana, a program su obogatili članovi KUD-a Tekstilac, plesne škole ”Step by step”, učesnici programa “Bijelo Polje u ritmu Evrope”, solista Asja Džogović, gitalista Iris Leković, Snežana Bošković, i mališani dječjeg vrtića "Dušo Basekić” i animatori.

Koordinatorka Udruženja ”Zagrli srcem Martin i Andrija” Ivana Šćekić obraćajući se prisutnima istakla je da veliki broj sugrađana koji se okupio večeras dokaz da to udruženje, koje je osnovano prije pet godina, ide pravim putem i da uspješno obavlja svoju misiju.

“Na početku je bilo pet-šest članova, danas brojimo 85, što znači da sa nama nisu samo roditelji i djeca oboljeli od kancera, već i ljudi koji su prepoznali naš rad i koji pružaju podršku. Kada smo krenuli u ovu priču jedini razlog je bio da sugerišemo, ukažemo i da pokušamo da osvijestimo javnost i sve nas, koliko je ova bolest opaka i teška, ne samo za dijete koje se u tom trenutku bori, nego i za njegove roditelje ali, i za čitavo društvo. Sa njima i uz njih stojimo kao podrška, prije svega kao ruka pružena za prijateljstvo, za razgovor, druženje. Naravno, stojimo i za njihove osmjehe koji su nama ogromna nada za bolje sjutra. Prošlogodišnji borci večeras su pobjednici”, kazala je Ščekić, podsjećajući da su prošle godine puštali balone za njihovo izlječenje, a da su večeras svi zajedno.

Osmjeh izliječenog djeteta, navela je ona, za sve u udruženju je najveća radost i putokaz za budući rad.

Dijana Jelenić je kazala da je u ovu priču ušla svim srcem kako bi podržala Ivanu i pomogla djeci koja boluju od karcinoma.

“Humanitarno veče je održano i u Danilovgradu pred Novu godinu, a večerašnji program je mali znak pažnje za djecu koja se bore sa ovom bolešću”, kazala je ona.

Bonus video: