Obavezno nošenje maski u ustanovama Doma zdravlja Glavnog grada

Iz Doma zdravlja podsjetili da je evidentiran povećan broj obolijevanja od akutnih respiratornih bolesti

2460 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U ustanovama Doma zdravlja Glavnog grada obavezno je nošenje zaštitnih maski, u cilju smanjenja rizika od širenja virusa među pacijentima i osobljem i očuvanja zdravstvene sigurnosti.

Iz Doma zdravlja su podsjetili da je povećan broj obolijevanja od akutnih respiratornih bolesti koji su evidentirani u Crnoj Gori.

Navodi se da važno da se koriste zaštitne zbog obolijevanja od Kovida-19, porasta RSV infekcija, i pertusisa kao i povećanja rizika od transmisije respiratornih infekcija u zdravstvenim ustanovama.

"Molimo sve građane da se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravlje kako bismo zaštitili sebe i svoje najbliže, da budu posebno oprezni i da preduzmu odgovarajuće mjere predostrožnosti", kaže se u saopštenju Doma zdravlja.

Oni su apelovali na građane da se pridržavaju svih važećih epidemioloških mjera i smjernica kako bi suzbili transmisiju ovih infekcija.

"Vaša odgovornost i solidarnost su ključni u borbi protiv širenja bolesti i zaštiti zdravlja zajednice. Dom zdravlja Glavnog grada će nastaviti da pruža pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima uprkos svakodnevnim izazovima", poručili su iz Doma zdravlja.

Bonus video: