Karampelas: Grčka će nastaviti da podržava Vojsku Crne Gore

Načelnik Generalštabava VCG Ljubiša Jokić se posebno zahvalio na pomoći koju je Grčka pružila Crnoj Gori u vanrednim situacijama u prethodnom periodu
98 pregleda 0 komentar(a)
Konstantinos Karampelas, Ljubiša Jokić, Foto: Ministarstvo odbrane
Konstantinos Karampelas, Ljubiša Jokić, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 08.08.2017. 13:29h

Grčka će nastaviti sa podrškom Crnoj Gori i njenoj Vojsci, poručio je izaslanik odbrane Grčke Konstantinos Karampelas u razgovoru sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), Ljubišom Jokićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Jokić je danas primio Karampelasa, koji završava svoj dvogodišnji mandat u Crnoj Gori, i zahvalio na podršci Grčke i njenih oružanih snaga tokom trajanja njegovog mandata.

Jokić se posebno zahvalio na pomoći koju je Grčka pružila Crnoj Gori u vanrednim situacijama u prethodnom periodu.

Karampelas se, kako se navodi, zahvalio Jokiću na ukazanom gostoprimstvu u Crnoj Gori i uspješnoj saradnji, i kazao da očekuje da će plan bilateralne saradnje oružanih snaga dvije države biti dodatno unaprijeđen.

„On je istakao da će Grčka i u budućem periodu nastaviti sa podrškom Crnoj Gori i njenoj Vojsci“, kaže se u saopštenju.

Bilateralna saradnja oružanih snaga dvije države posebno se ogleda u školovanju crnogorskih kadeta na grčkim vojnim akademijama, kao i u saradnji mornarica u oblasti obuke kroz vježbu ADRION LIVEX u kojoj učestvuju mornarice oružanih snaga Jadransko-Jonskog basena.

Bonus video: