Komemorativna sjednica povodom smrti profesora Jusufa-Juke Kasumovića

“Iako je živio tiho i skromno, ostavio je veliki trag, kako u sportu i svom „Jedinstvu“ koje je iznad svega volio, tako i u poslu prosvjetnog radnika čuvene bjelopoljske Gimnazije, gdje je ispratio generacije Bjelopoljaca"

3892 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa sjednice, Foto: Jadranka Ćetković
Detalj sa sjednice, Foto: Jadranka Ćetković

Povodom smrti profesora Jusufa-Juke Kasumovića, dugogodišnjeg sportskog i prosvjetnog radnika, danas je u Sali Skupštine opštine održana komemorativna sjednica, koju je organizovao FK Jedinstvo i kolektiv Gimnazije “Miloje Dobrašinović”.

Opraštajući se pred velikim brojem njegovih kolega, prijatelja i sugrađana potpredsjednik Opštine Nermin Bećirović je kazao da je profesor Kasumović, svojim životom i djelom obilježio živote velikog broja sugrađana.

“Iako je živio tiho i skromno, ostavio je veliki trag, kako u sportu i svom „Jedinstvu“ koje je iznad svega volio, tako i u poslu prosvjetnog radnika čuvene bjelopoljske Gimnazije, gdje je ispratio generacije Bjelopoljaca. Svojim predanim radom i gospodskim odnosom utkao je sebe u život i sjećanja svakog od nas. Imao sam privilegiju da učim život od profesora Juke Kasumovića, a kasnije i da sarađujem sa njim kao član Skupštine FK Jedinstvo, gdje je davao nemjerljiv doprinos razvoju našeg kluba”, kazao je Bećirović, naglašavajući da je profesor Juka bio vrhunski pedagod, profesor i da je učenicima bio kao roditelj.

sjednica
foto: Jadranka Ćetković

Profesor Kasumović će, naglasio je on, ostati upamćen prije svega kao odličan fudbaler FK Jedinstvo.

,,Veoma rano je počeo da igra za prvi tim, a bio je član i omladinske ekipe Jugoslavije. Tokom svog školovanja nastupao je i za FK Budućnost. Ipak, najupečatljivi trag je ostavio kao dugogodišnji trener, gdje je vodio selekcije pionira, omladinaca i seniora FK Jedinstvo”, kazao je Bećirović, podsjećajući da je bio i odličan trener velikog broja generacija fudbalera.

Profesor Bedo Kasumović je istakao da je Jusuf Kasumović još od djetinjstva pokazivao sklonost i ljubav prema sportu, naročito fudbalu, što će se kasnije dokazati i kroz izvanredne rezultate koje je postizao. ,, Njega i njegov nesporni talenat nije bilo teško zapaziti. Vrlo mlad sa nepunih 18 godina, debituje za FK Jedinstvo i postiže zapažene rezultate. Pohvala i interesovanja za njegovu igru bilo je sve više. Radan iznad svega, besprekorno stručan, posvećen nastavi do fanatizma kako prvog, tako i onog dana kada je ostavio dnevnik. Bila je čast i privilegija prisustvovati njegovim časovima. Nije me sramota reći da sam, posjećujući njegove časove, dosta toga naučio od njega”, kazao je Kasumović, podsjećajući na doprinos profesora Juke fudbalu i FK “Jedinstvu” čiji je bio trener mnogo godina.

Bonus video: