Dvorište nikšićke Gimnazije bogatije za 100 sadnica crnog bora

„Cilj ove akcije je ozelenjavanje školske površine i da probudimo svijest kod naših đaka dajući jedan pozitivan primjer u društvu", rekao je Aleksandar Šipčić

2672 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

U dvorištu Gimnazije „Stojan Cerović“ u Nikšiću zasađeno 100 stabala crnog bora. Akciju je organizovalo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u saradnji sa Opštinom Nikšić i nikšičkim Komunalnim preduzećem.

„Cilj ove akcije je ozelenjavanje školske površine i da probudimo svijest kod naših đaka dajući jedan pozitivan primjer u društvu. U narednim danima nastavićemo sa ozelenjavanjem i sadnjom crnog bora u brojnim školskim dvorištima na teritoriji naše države“, rekao je predstavnik ministarstva Aleksandar Šipčić.

Aleksandar Šipčić
foto: Svetlana Mandić

Direktor Gimnazije Dušan Kilibarda podsjetio je da je ta ustanova nedavno obilježila 110 godina rada.

„Ostaće ovo veoma lijepa uspomena na naš jubilej. Naš gimnazijski park će biti uljepšan i uvećan za lijepa stable crnih borova i pomoći će u ekološkoj borbi u kojoj svi moramo da učestvujemo za zdraviju planetu“, rekao je Kilibarda.

Dušan Kilibarda
foto: Svetlana Mandić

Šipčić je podsjetio da je aktivnost pošumljavanja dio akcije koja za cilj ima sadnju 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore, u okviru projekta „Borimo se za naše šume“, a u organizaciji kompanija Mondelēz International i Nelt Grupa sa partnerima, koje su donirale sadnice.

Bonus video: