Opština Bar će pomoći porodicama nastradalih u požaru sa 12 hiljada eura

Opština Bar će snositi i troškove sahrane stradalih osoba

5884 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Iz budžetske rezerve Opštine Bar će 12 hiljada eura biti opredijeljeno za pomoć porodicama koje su pretpjele gubitke u požaru pod Volujicom, dogovoreno je na današnjem kolegijumu predsjednika Skupštine opštine Bar.

Iz Opštine Bar su saopštili da je ta odluka donijeta uz saglasnost svih klubova odbornika kako bi se makar djelimično ublažile posljedice stravične nesreće koja se dogodila juče. Novac će biti dodijeljen posredovanjem Romskog savjeta.

Opština Bar će snositi i troškove sahrane stradalih osoba, navodi se u saopštenju.

"Takođe, danas je održan i sastanak članova tima za praćenje i koordinaciju aktivnosti povodom ove nesreće a sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, Ombudsman, kao i pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore koji su se stavili na raspolaganje u skladu sa mogućnostima kako bi se zajedničkim naporima sanirala šteta u najvećoj mogućoj mjeri“, poručili su.

Dodali su da Opština Bar, shodno kapacitetima i u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i drugim nadležnim državnim institucijama preduzima aktivnosti kako bi se obezbijedio privremeni, alternativni smještaj, kao i zadovoljile osnovne životne potrebe za porodice iz ovog naselja.

Bonus video: