Opština Danilovgrad organizovala akciju čišćenja na dionici od Pažića do Glave Zete

"Vođeni ekološkim principima i ciljevima, danas je građanima pokazan primjer, ali i ukazano koliko nesavjesni pojedinci prave štetu samoj životnoj sredini, ali i pokoljenjima koja dolaze"

5989 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Opština Danilovgrad
Foto: Opština Danilovgrad

Rukovodstvo Opštine Danilovgrad, zajedno sa zaposlenima i uz podršku Komunalnog preduzeća organizovalo je danas akciju čišćenja na dionici od Pažića do Glave Zete, saopšteno je iz Opštine Danilovgrad.

"Vođeni ekološkim principima i ciljevima, danas je građanima pokazan primjer, ali i ukazano koliko nesavjesni pojedinci prave štetu samoj životnoj sredini, ali i pokoljenjima koja dolaze. Iako radnici Komunalnog neumorno rade i otklanjaju otpad, nesavjesni pojedinci odlažu otpad na svim mjestima, pogotovo pored saobraćajnica. Sem što na taj na način ugrožavaju zdravlje ljudi, itekako narušavaju i ugled ekološke zemlje i grada", navodi se u saopštenju.

"U prelijepim predjelima pored Zete koji turistima oduzimaju dah, usljed ovakvog odnosa prema prirodi, taj resurs nije na nivou na kom bi morao biti. Cilj ove akcije upravo je skretanje pažnje, apel ali i opomena", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: