Slovenački poslodavci predstavljaju prilike za zaposlenje na događaju u Podgorici

Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije, u partnerstvu sa Ambasadom ove zemlje u Crnoj Gori, organizuje 20. februara u hotelu Hilton u Podgorici događaj o mogućnostima zapošljavanja u Sloveniji za crnogorske državljane.

18077 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije
Foto: Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije

Zbog rastućih potreba slovenačkog tržišta rada, naročito izazvanih poplavama koje su ovu zemlju zadesile prošle godine, Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije u saradnji s Ambasadom ove zemlje u Podgorici organizuje događaj na temu zapošljavanja pod nazivom "Život i rad u Sloveniji".

Na događaju koji se održava 20. februara u hotelu Hilton u Podgorici, u trajanju od 10 do 17 časova, predstaviće se preko 20 različitih slovenačkih poslodavaca koji nude dobre i podsticajne uslove za rad i život i zajedno zapošljavaju više od 12.000 radnika. Većina kompanija koje će se predstaviti posluje u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, transporta i skladištenja, ali i ugostiteljstva, prerađivačke industrije, građevinarstva, trgovine, snabdijevanja vodom, upravljanja otpadom i drugim oblastima.

„Organizacija ovakvog događaja je izuzetno važna i dobrodošla za nas poslodavce u oblasti zdravstva. Mi se u Sloveniji suočavamo sa deficitom ljekara specijalista, naročito u oblastima pedijatrije, porodične medicine, ginekologije i medicine rada, saobraćaja i sporta, tako da smo uvijek motivisani i rado učestvujemo u promociji prilika za zapošljavanje u našoj zemlji. Radujemo se da u Crnoj Gori razgovaramo sa potencijalnim kandidatima, te na taj način privučemo zainteresovane, kojima ćemo sjutra možda baš mi biti poslodavac u Sloveniji,” izjavila je doc. prof. dr. Helena Blažun Vošner, pomoćnica direktora za opšte poslove u Medicinskom centru dr. Adolfa Drolca iz Maribora.

Pored predstavljanja aktuelnih potreba kompanija iz Slovenije, te mogućnosti za zaposlenje za crnogorske državljane, svim posjetiocima će se pružiti vjerodostojne informacije o životnim i radnim uslovima. “U komunikaciji sa slovenačkim poslodavcima naglasili smo da nije dovoljno samo ponuditi adekvatnu platu, već i da potencijalnim zainteresovanima moraju ponuditi pomoć u svim koracima mobilnosti i aktivno ih podržati da se uspješno integrišu u slovenačko društvo. Tu prvenstveno mislimo na pomoć u obezbjeđivanju smještaja, spajanju porodica itd,” navela je generalna direktorica Zavoda za zapošljavanje Republike Slovenije, Greta Metka Barbo Škerbinc. “Pozivamo sve iz navedenih industrija da nas posjete u Podgorici. Ali ne samo njih, već i sve druge zainteresovane za život u Sloveniji, jer u našoj zemlji zbilja ima prilika za rad i napredak, više nego ikad,” zaključila je ona.

Na događaju, zainteresovani će osim o otvorenim radnim mjestima, dobiti informacije i o uslovima života i rada u Sloveniji, koji podrazumijevaju informacije o školstvu, zdravstvu, stambenim pitanjima i svemu što je potrebno za individualni i porodični život. Organizator će, osim toga, pružiti i individualno karijerno savjetovanje svim zainteresovanima, kao i održati prezentaciju o detaljima života i rada u Sloveniji u 12 i 15 časova toga dana.

Događaji u Crnoj Gori na temu “Život i rad u Sloveniji” organizuju se u Podgorici i Nikšiću pod pokroviteljstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Slovenije i Ambasade Republike Slovenije u Podgorici već jedanaesti put zaredom, nakon devet istih događaja koji su u 2023. godini organizovani u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Više informacija zainteresovani mogu dobiti na veb stranici