MPNI: Počinje instalacija računarske opreme u školama u Zeti i Žabljaku

Na teritoriji opštine Zeta, JU OŠ „Milan Vukotić“ u računarskim učionicama, IT timovi će instalirati 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će kabineti biti opremljeni sa 15 računara, 15 televizora 65 inča i pet laptopova

4310 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U okviru akcije opremanja vaspitno-obrazovnih ustanova informatičkom opremom, počinje instalacija računarske opreme u školama u Zeti i Žabljaku, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete,nauka i inovacija (MPNI).

Prema njihovim riječima najvećoj školi na teritoriji opštine Zeta, JU OŠ „Milan Vukotić“ u računarskim učionicama, IT timovi će instalirati 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će kabineti biti opremljeni sa 15 računara, 15 televizora 65 inča i pet laptopova.

Oni su pojasnili da će područna jedinica u Vukovcima dobiti dva laptopa i dva projektora.

U računarskoj učionici JU OŠ „Vladika Danilo“ biće instalirano 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač, a u kabinetima devet računara, devet televizora i tri laptopa.

Iz MPNI su istakli da JU OŠ „Zarija Vujošević“ za računarsku učionicu dobija 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok je za kabinete predviđena instalacija šest računara i šest televizora, kao i dva laptop.

Područna jedinica u selu Botun dobiće dva laptopa i dva projektora.

"Srednjoškolci u JU Srednja mješovita škola u Golubovcima, za računarsku učionicu dobijaju 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač a za kabinete tri računara, tri televizora i dva laptopa. Računarska učionica JU OŠ „Niko Maraš“ opremiće se sa sedam računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa tri računara, televizorom 65 inča i laptopom. Područna jedinica u Ponarima dobiće laptop i projektor", kazali su.

Iz Ministarstva su naglasili da u opštini Žabljak računarsku opremu će dobiti Srednja mješovite škola „17. septembar“ u kojoj će biti instalirano 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok će kabineti biti opremljeni sa tri računara, tri televizora i laptopom.

"Računarska učionica JU OŠ „Dušan Obradović“ će se opremiti sa 11 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa šest računara, šest televizora 65 inča i dva laptopa", dodali su.

Oni su naglasili da će JU OŠ „Vuk Knežević“ u računarskoj učionici dobiti tri laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač a kabineti pet laptopova i četiri projektora.

Bonus video: