Gimnazija "Slobodan Škerović" slavi 117 godina postojanja

Direktorica obrazovne ustanove Biljana Vučurović kazala da gimnazija bavi gorućim problemom društva i da radi i na prevenciji vršnjačkog nasilja

8600 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić

Podgorička Gimnazija "Slobodan Škerović" slavi 117 godina postojanja.

Na današnjem svečnom programu, povodom tog jubileja, direktorica te obrazovne ustanove Biljana Vučurović kazala je da od 1907. godine u njoj grade neprikosnovenu reputaciju.

Ona je kazala da Gimnazija "Slobodan Šekrović" prevazilazi okvire grada.

"Uspjeli smo da razumijemo volju i želju đaka da budu đaci naše Gimnazije... Bavimo se gorućim problemom društva, radimo i na prevenciji vršnjačkog nasilja", rekla je Vučurović.

Ona je najavila i dvojezično odjeljenje.

Kazala je da je Gimnazija "Slobodan Škerović" vrijedno radila na brojnim poljima.

gimnazija proslava
foto: Nikola Saveljić

"Kada su u pitanju naučni festivali mi smo uvijek najbolji. Zagovaramo put kojim se već lako hoda. Bilo je teško, ali sada imamo puno pedagoških principa...", rekla je Vučurović, dodajući da se nekadašnji gimnazijalci najbolje sjećaju svojih dana.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da "trajanje Gimnazije čini ponosnim one koji su se ovdje obrazovali".

gimnazija proslava
foto: Nikola Saveljić

"Istorija gimnazije je svjedočanstvo istorije naše zemlje. Gimnazija je decenijama našoj zemlji darivala one koji su njenom zaslugom postajali temelj društvenog razvoja. Svaki gimnazijalac dobro prepoznaje osjećaj prvog prolaska kroz kapiju i ulazak u ovo najljepše gradsko dvorište...", kazao je Milatović, dodajući da je "biti gimnazijalac poseban osjećaj".

Bonus video: