Nikšić: U pojedinim školama nema nastave, 12 ustanova stupilo u štrajk

Đilas je kazao da u pojedinim školama podrška je blizu 90 odsto, kao u školi "Braća Labudović" gdje je podršku dalo 95 odsto nastavnog osoblja, dok je ta podrška u školi „Braća Ribar“ viša od 80 odsto

4051 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U pojedinim škola u Nikšiću danas nema nastave. Tako od 26 ustanova u nikšićkoj opštini, uključujući osnovne i srednje škole i predškolsku ustanovu „Dragan Kovačević“, 12 je stupilo u štrajk. To je „Vijestima“ kazao predsjednik Sindikata prosvjete u Nikšiću, Slavko Đilas.

„Za štrajk se od njih 1374 potpisalo njih 662, mada će vjerovatno biti promjena u tom broju jer su neki nastavnici tokom petka dali podršku štrajku. Broj škola koje su stupile u štrajk bio bi veći, ali je u međuvremenu jedan broj prosvjetnih radnika zbog virusne prehlade uzeo bolovanje pa je podrška pala ispod 50 odsto u tim školama, mada je u pojedinima podrška blizu 50 odsto“, kazao je Đilas.

Prema njegovim riječima u pojedinim školama je podrška blizu 90 odsto, kao u školi „Braća Labudović“ gdje je podršku dalo 95 odsto nastavnog osoblja, dok je ta podrška u školi „Braća Ribar“ viša od 80 odsto.

„U štrajku je osam osnovnih škola, tri srednje i predškolska ustanova, mada je predškolska ustanova donijela raspored rada“, kazao je Đilas.

Đilas
Đilasfoto: Svetlana Mandić

Prema njegovim riječima u pojedinim školama u toku je dodatno potpisivanje prosvjetnih radnika za štrajk tako da ćetaj broj, kako je kazao, sjutra sigurno biti veći.

"Obavještavamo vas da smo u dogovoru sa Sindikalnom organizacijom "Dragan Kovačević", a u slučaju da ne dođe do dogovora sa Vladom, organizovali rad od 06 do 17h, s tim sto će kolege koje su u štrajku raditi od 7 do 14h bez izvođenja vaspitno-obrazovnog rada, a kolege koje nijesu u štrajku će raditi drugu smjenu. Povjerenje i dosadašnji korektan odnos sigurno nećemo iznevjeriti. Molimo vas da imate razumijevanje i pružite podršku, koju smo nadamo se, dosadašnjim radom zaslužili“, poruka je koju su juče iz JPU “Dragan Kovačević” proslijedili roditeljima.

Direktorica te ustanove, Snežana Zogović, kazala je da rade u dogovoru sa Sindikalnom organizacijom i ponovila sve što se nalazi u poruci koja je juče poslata roditeljima.

Bonus video: