Zorica Đurović nagrađena godišnjom Nagradom Univerziteta Crne Gore

"Njen rad i angažovanje predstavljaju izvanredan primjer izvrsnosti i predanost akademskom napretku, razvoju Univerziteta Crne Gore i naučne zajednice u cjelini", navodi UCG

4551 pregleda 4 komentar(a)
Božović i Đurović, Foto: UCG
Božović i Đurović, Foto: UCG

Zorica Đurović, nagrađena je prestižnom godišnjom Nagradom Univerziteta Crne Gore (UCG).

To se navodi u saopštenju UCG-a, u kojem su naveli da je Đurović na predlog Vijeća Pomorskog fakulteta Kotor nagrađena za izuzetan doprinos u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta.

"Doc. dr Đurović se izdvaja svojim impresivnim naučnoistraživačkim dostignućima. Kao prvi autor, u toku prethodne akademske godine, doprinijela je publikovanju dva rada u međunarodno priznatim časopisima u kategoriji SCI, SCIE, SSCI, A&HCI, čime je pokazala svoju stručnost i visok nivo akademskog rada. Takođe, njen rad objavljen u časopisu indeksiranom u bazi SCOPUS predstavlja još jedan znak njene izuzetne stručnosti i angažovanosti", kazali su.

Iz UCG-a su naglasili da ona trenutno obavlja funkcije rukovodioca studijskog programa Pomorska elektrotehnika, prodekanice za razvoj i komunikaciju Pomorskog fakulteta Kotor, a članica je Organizacionog i Programskog odbora konferencije pomorskih nauka Kotor International Maritime Conference - KIMC čiji je organizator PFK.

"Doprinos dr Đurović vidljiv je i na međunarodnim konferencijama, gdje je objavila sedam radova, dodatno unapređujući reputaciju Univerziteta Crne Gore u akademskom svijetu. Takođe, aktivna je članica projektnih timova na dva međunarodna projekta, što dodatno potvrđuje njenu stručnost i angažovanost na globalnom nivou", dodali su.

Oni su pojasnili da njeno članstvo u Uređivačkom odboru za međunarodni časopis Pomorskog fakulteta Kotor – Journal of Maritime Sciences (JMS) svjedoči o uticaju u svojoj oblasti.

"Njen rad i angažovanje predstavljaju izvanredan primjer izvrsnosti i predanost akademskom napretku, razvoju Univerziteta Crne Gore i naučne zajednice u cjelini", zaključili su.

Bonus video: