OBNR Nikšić nakon podstanarskog života dobio prostorije

Organizacija boraca narodnooslobodilačkog rata (OBNOR) Nikšić nakon decenije ima kancelariju

1821 pregleda 34 reakcija 1 komentar(a)
Sa uručenja priznanja, Foto: Svetlana Mandić
Sa uručenja priznanja, Foto: Svetlana Mandić

Nakon desetogodišnjeg podstanarskog života Organizacija boraca narodnoosloboličakog rata (OBNOR) Nikšić dobila je kancelariju zahvaljajući, kako je istakao predsjednik te organizacije Tomislav Bulajić, lokalnoj upravi i direktoru Autobuske stanice Ratku Krivokapiću,ustanovi gdje se kancelarija nalazi.

Predsjednik Saveza organizacija boraca NOR-a Crne Gore (SOBNOR) Radojica Radojević iskoristio je priliku i da, povodom 75 godina rada te organizacije, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću i Jugoslovenskoj komunističkoj partiji Crne Gore (JKPCG) uruči priznanja SOBNOR-a za doprinos u realizaciji progamskih ciljeva te organizacije, dok će generalnom direktoru RTNK-a Nikoli Markoviću priznanje biti naknadno uručeno.

“Naročita je čast dobiti priznanje od jedne ovakve oganizacije koja ma toliki kontinuitet trajanj, koja i u ovom vremenu danas njeguje duh antifašizma koji je svakako važan i neprolazan u svakom vremenu. Posebno mi je zadovoljstvo što smo poslije toliko godina i, uslovno rečeno, nekog vida diskriminacije ispravili tu nepravdu, i omogućili prostorije za opštinsku organizaciju OBNOR-a “, rekao je Vuković i dodao da će lokalna samouprava nastaviti dobru saradnju sa tom boračkom organizacijom.

Nagradu je u ime komunista primio Dragoje Strunjaš, predsjednik nikšićkog Komiteta koji je podsjetio da su oni i dalje podstanari, ali da su svih prethodnih godina “podstanarski krov” nesebično dijelili sa borcima.

“Mi smo još podstanari iako smo sagradili Komitet u sred centra Nikšića, od svoje članarine, nije tada bilo kredita. Podstanari smo zahvaljujući prošloj vlasti. Borićemo se svim mogućim raspoloživim pravnim sredstvima da vratimo našu imovinu”, poručio je Strunjaš.

Radojević je podsjetio na istorijat organizacije i dodao da je SOBNOR u poslednjih nekoliko godina postigao značajne rezultate.

“U ranijem periodu vlast nas je žestoko ignorisala. Nismo imali svoj kutak ni u Nikšiću, ni na nivou Crne Gore. Nikakva sredstva nismo dobijali iz budžeta za razliku od nekih drugih koji su pozamašna sredstva dobijali. Od 2020, kada su došle nove demokratske snage na vlast, podržali su nas. Sa ovim rukovodstvom Opštine Nikšić imamo lijepu, ljudska i iskrenu saradnja ono što smo dogovorili s njima smo I realizovali”, rekao je Radojević.

Prisutnima su se obratili i sekretar OBNOR-a Nikšić Komnen Perišić, direktor Autobuske stanice Ratko Krivokapić, kao i potpredsjednik SOBNOR-a Ljubenko Borović.

Bonus video: