Božović: Glavni odbor sindikata zasijeda danas, Đeljošaj da ne dezinformiše javnost, Milatović pogurao čitav proces

Božović rekao da je predlog Vlade "manje više ono o čemu su juče pričali sa premijerom Milojkom Spajićem i resornim ministrima". "Ima par korekcija i sugestija, i trebalo bi to u toku dana da riješimo", dodao je on

50058 pregleda 127 reakcija 127 komentar(a)
Božović, Foto: Nikola Saveljić
Božović, Foto: Nikola Saveljić

Predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Radomir Božović kazao je da će se sjednica Glavnog odbora tog sindikata održati u toku dana.

"Ne znamo još tačno kada će biti, a može biti i u elektronskoj formi", rekao je Božović nakon sastanka sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

On je kazao da je razgovor sa Milatovićem prošao u najboljem redu.

"Bio je jedan vrlo lijep razgovor, vrlo konstruktivan. Prodiskutovali smo dešavanja od prije par dana. On je rekao da se Granski kolektivni ugovor mora poštovati. Slobodno mogu reći da je on čitav proces pogurao", objasnio je Božović.

Naglasio je da je predlog Vlade "manje više ono o čemu su juče pričali sa premijerom Milojkom Spajićem i resornim ministrima".

"Ima par korekcija i sugestija, i trebalo bi to u toku dana da riješimo", ocijenio je Božović, rekavši da će o tome raspravljati na današnjoj sjednici Glavnog odbora.

Božović
Božovićfoto: Nikola Saveljić

Osudio je konstatacije ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja da je štrajk političke prirode i kazao da Đeljošaj "može slobodno" da mu traži telefon na provjeru.

"Ako nađe ijednu osobu, sa liste od 50 poziva, da je iz političke partije, ja podnosim ostavku. Sklanjam se i priznajem da sam lažov i Vi, ministre, istinu govorite. Trebalo bi javnosti da kažete sa kim sam se to sastajao, kad sam se čuo, ko to mene savjetuje...", poručio je Božović, dodajući da Đeljošaj ne bi smio da dezinformiše javnost.

Potpredsjednik Sindikata prosvjete Jovan Drašković kazao je ranije danas "Vijestima" da je Vlada poslala Sporazum i predlog koji su sinoć saopštili njeni predstavnici.

Nakon tri sata razgovora Sindikat i predstavnici Vlade sinoć su postigli dogovor - nastavnici će od 1. jula imati povećanje zarada za 10 odsto bruto, a onda od početka školske godine povećanje 17 odsto kumulativno.

Bonus video: