Milatović: Prioritet ulaganje u usavršavanje i poboljšanje statusa nastavnika, đaci da se što prije vrate u klupe

"Predstavnici Sindikata prosvjete su zahvalili predsjedniku što je javno branio njihovo ustavno pravo na štrajk i apelovao da je ovo trenutno pitanje broj jedan u crnogorskom društvu", navodi se u saopštenju Milatovićevog kabineta

6654 pregleda 13 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Ulaganje sredstava u kontinuirano usavršavanje svih nastavnika i poboljšanje njihovog ekonomsko-socijalnog statusa je prioritet, ako želimo bolji kvalitet obrazovanja, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je danas primio predstavnike sindikata prosvjete, na zahtjev koji su njegovom kabinetu uputili protekle sedmice.

Milatović je istakao, povodom aktuelnog štrajka prosvjetnih radnika, i da je bitno da se učenici što prije vrate u školske klupe.

Milatović i Sindikat prosvjete
foto: Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore

Na sastanku je iskazano zadovoljstvo što su Vlada i Sindikat prosvjete nakon više od tri mjeseca napravili pomak u pregovorima, saopštio je Milatovićev kabinet.

"Predstavnici Sindikata prosvjete su zahvalili predsjedniku što je javno branio njihovo ustavno pravo na štrajk i apelovao da je ovo trenutno pitanje broj jedan u crnogorskom društvu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: