Budva: Komisija stavlja tačku na vašarište

Komisija koja broji 19 članova odgovorna je da sačini dva najznačajnija planska dokumenta u Budvi
187 pregleda 2 komentar(a)
Budva, otvoreni šankovi, Foto: Vuk Lajović
Budva, otvoreni šankovi, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.08.2017. 19:18h

Gradonačelnik Dragan Krapović formirao je komisiju za izradu izmjena i dopuna Plana postavljanja privremenih objekata na teritoriji opštine Budva, kao i Plana postvaljanja privremenih objekata u Starom gradu i kontakt zoni ovog kulturno-istorijskog spomenika.

Komisija koja broji 19 članova odgovorna je da sačini ova dva najznačajnija planska dokumenta, kojima bi se napokon stalo na put vašarištu duž gradskih šetališta u Budvi, Bečićima i Petrovcu, problemu na koji godinama unazad ukazuju turistički poslenici da je jedna od najslabijih karika u turističkom proizvodu Budve.

Takođe, mogla bi se staviti tačka i na haos u kontakt zoni i unutar Staroga gradu. Naime, godinama unazad su ogromne pritužbe na broj i izgled privremenih objekata u kontakt zoni Staroga grada i unutar bedema, koja sa gotovo 40 ugostiteljskih objekata predstavlja, kako je nazivaju, „veliku kafanu na otvorenom“.

Nova gradska vlast uzela je sebi u zadatak da uradi ono što do sada niko nije želio: da se konačno gotovo 600 privremenih objekata na podruju metropole turizma, preispitaju i tačno definiše nova strategija razvoja grada.

„Formira se Komisija za izradu Plana postvaljanja privremenih objekata na teritoriji opštine Budva za period od 1. juna 2016. do 31. decembar 2018. kao i Plana postvaljanja privremenih objekata u Starom gradu i kontakt zoni za period od 1. janura 2018. do 31. decembra 2020.“, navodi se u rješenju o formiranju Komisije, koje je potpisao Krapović.

Članovi komisije su v.d. direktora Agencije za planiranje prostora Nenad Kordić, v.d. sekretara za urbanizam Stevo Davidović, v.d. sekretara za zaštitu imovine Nikola Plamenac, načelnik Komunalne policije i inspekcije Aleksandar Mijatović, direktor Komunalnog preduzeća Radovan Bauk, direktor „Parking servisa“ Jovan Gregović, predsjednik Udruženja ugostitelja Budve Vido Markićević, predstavnica Uprave za zaštitu kulturnih dobara Sofija Hajrizaj, predsjednik Savjeta MZ „Stari grad“ Slobodan Mitrović, te opštinski službenici inženjer saobraćaja Aleksandar Popović, inženjerka arhitekture Tamara Goliš i inženjerka zaštite životne sredine Anđa Popović, koja je ujendo i sekretarka komisije.

Članovi komisije su i predstavnici svih političkih partija u lokalnom parlamentu - Dragan-Purko Ivančević (Crnogorska), Stevan Džaković (nezavisni odbvornik), Goran Pejović (SNP), Mladen Mikijelj (DF), Đorđe Zenović ( Demokratska CG), Milena Raičković (SD) i Marko Vuković (DPS).

Anketiraće građene, ali i vlasnike

Osim formiranja komisije, posebnim rješenjem, kako se navodi u odluci o formiranju komisije, biće formirana i dva anketna tima koji će za potrebe rada komisije anketirati zainteresovane građane.

Osim građana, kako se navodi, biće anketirani i korisnici prostora, zatim i mjesne zajednice, a biće anketirani i sami korisnici privremenih lokacija.

Za potrebe rada komisije biće angažovana i dva tehnička radnika.

Bonus video: