Koprivica na čelu Savjeta za borbu protiv korupcije, Milović zamjenik

Odluka o osnivanju predviđa da su članovi Savjeta više ministara, direktori ANB i ASK, glavni specijalni tužilac, rukovodioci više uprava i tri predstavnika NVO sektora...

16827 pregleda 68 reakcija 26 komentar(a)
Koprivica, Foto: Boris Pejović
Koprivica, Foto: Boris Pejović

Novi Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije činiće predsjednik, zamjenik predsjednika i 21 član.

To, kako saznaju "Vijesti", stoji u Odluci o osnivanju savjeta.

Prema informacijama "Vijesti", predsjednik Savjeta je potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica.

Njegov zamjenik, prema tom dokumentu, bi trebalo da bude ministar pravde Andrej Milović.

Članovi Savjeta su potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku Srđan Pavićević, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, ministar finansija Novica Vuković, ministar poljoprivrede Vladimir Joković, ministar prostornog planiranja i urbanizma Janko Odović, ministar javne uprave Maraš Dukaj, ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, ministar turizma i ekologije Vladimir Martinović.

U Savjetu će biti i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Boris Milić, direktorka Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović, direktor Poreske uprave na čijem je čelu trenutno ministar finansija, v.d. direktor Uprave carina Vladimir Bulajić, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, v.d. predsjednika Vrhovnog suda Vesna Vučković...

U ovom tijelu predstavnika će imati i Privredna komora Crne Gore, Zajednica opština, ali i civilni sektor.

Iz civilnog sektora biraće se tri predstavnika u skladu sa propisom kojim se uređuju kriterijumi i postupak izbora predstavnika NVO u radne grupe i tijela koja obrazuju ministarstva i organi uprave.

Bonus video: