Anketa “Vijesti”: Roditelji neće slati djecu subotom

"Moje dijete nije išlo u školu za vrijeme trajanja protesta, jer nije radila škola. Ne podržavam prosvjetare lično iz profesije, iz više razloga, znamo kakva je ovdje bila politička situacija i zašto tada niko nije štrajkovao što se tiče plata"

11951 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Građani koji su učestvovali u anketi "Vijesti" poručili su da neće slati djecu u školu subotom.

Dragica Božović, roditeljka

Moje dijete nije išlo u školu za vrijeme trajanja protesta, jer nije radila škola. Ne podržavam prosvjetare lično iz profesije, iz više razloga, znamo kakva je ovdje bila politička situacija i zašto tada niko nije štrajkovao što se tiče plata. Njima su već jednom povećane plate. Ne zaslužuje svaki učitelj jednake plate. Ne posvjećuju se jednako djeci. Mi moramo dosta stvari da radimo sa djecom kući, roditelji plaćaju privatne časove. U moje vrijeme, roditelji nijesu imali potrebe da rade sa nama sve smo u školi učili. Tada su bolji đaci učili gore, bila je organizovana dopunska nastava.

Božović
Božovićfoto: Jovan Mrdak

Bojana Radević, roditeljka

Smatram da svaku njihovu odluku roditelji treba da isprate. Biće teško i nama i učenicima, ali svakako je za boljitak svih građana Crne Gore. Moj sin nije išao u školu za vrijeme štrajka.

anketa
foto: Jovan Mrdak

Jana Lapceva, roditeljka

Moje dijete nije išlo u školu. Učili smo kući jezik i provodili vrijeme zajedno. Neću ga slati subotama

anketa
foto: Jovan Mrdak

Sindikat prosvjete pozvao je nastavnike u štrajk nakon što je, kako tvrde, Vlada odbila da postupi po Granskom kolektivnom ugovoru i januarske zarade uveća za 10 odsto bruto.

Nakon dogovora sa Vladom Crne Gore, Sindikat je u srijedu veče saopštio da prekida štrajk.

Prema dogovoru Sindikata i Vlade, nastavnici će od 1. jula imati povećanje zarada za 10 odsto bruto, a onda od početka školske godine povećanje 17 odsto kumulativno.

Đaci su se juče, poslije trodnevnog protesta prosvjetara, vratili u klupe, a izgubljene dane nadoknadiće radnim subotama. To su “Vijestima” kazali direktori više škola.

Bonus video: