Tivat: Za nevladine organizacije 48.000 eura

Lokalna uprava Tivta raspisala konkurs za finansiranje projekata u 2024.

1702 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Tivat raspisao je javni konkurs za dodjelu sredstava za projekte nevladinih organizacija za ovu godinu. Za te namjene je u budžetu Opštine za 2024.godinu opredijeljeno 48.000 eura.

Pravo učešća na konkursu imaju nevladine organizacije koje su registrovane sa sjedištem u Tivtu, a bodovanje projekata vrše nezavisni procjenjivači koje je Opština izabrala na posebnom konkursu.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović je kao prioritetne oblasti za 2024. koje će lokalna uprava finansijski podržati u projektima nevladinih organizacija, pored ostaloga, utvrdio oblasti koje obezbjeđuju raznovrsnost, kvalitet usluga u oblasti socijalne, zdravstvene, dječje zaštite, zaštite djece i omladine sa smetnjama u razvoju, osoba sa invaliditetom, rodne ravnopravnosti i drugih oblika zaštite, oblasti koje afirmišu zaštitu ljudskih i manjinskih prava, oblasti koje afirmišu kulturne potencijale, tradiciju i kulturne posebnosti opštine Tivat, inicijative i aktivnosti u cilju podizanja nivoa urbane kulture i očuvanja mediteranske baštine, oblasti koje doprinose očuvanju živitne sredine i održivog razvioja, oblasti koje podstiču ekonomski razvoj opštine, oblasti koje se odnose na borbu protiv korupcije, te oblasti koje na drugi način afirmišu participaciju građana u procesu odlučivanja i podižu nivo demokratizacije društva u lokalnoj samoupravi.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a rok za podnošenje prijava zainteresovanih nevladinih organizacija je 20.mart.

Bonus video: