Euromost: Investitori nezakonito i protivpravno zauzimaju trotoare pored magistrale u Bijelom Polju

"Dan nakon što smo obavijestili sve nadležne, investitor je nastavio sa radovima i pokazao da je jači od države i državnih institucija i da mu očigledno ne može niko ništa, da može da prisvaja i državnu imovinu"

6251 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Euromost
Foto: Euromost

Investitori koji grade svoje objekte pored glavne magistrale, nezakonito i protivpravno zauzimaju pješačke trotoare pored same glavne magistrale u industrijskoj zoni u Bijelom Polju.

To tvrde iz nevladine organizacije (NVO) "Euromost" i navode da se radi o parceli 264 KO Nedakuse, vlasnika Vlade Crne Gore, koja se nalazi pored same magistrale, što se vidi i na skici Geoportala.

"Da su pojedinci jači od države i državnih i lokalnih institucija govori i zauzimanje državne imovine koju koriste pješaci, pored glavne magistrale. Na fotografijama sa tog mjesta se vidi da je čitav prostor do magistrale zauzet i da se spojio sa prostorom objekta, koji su tu nalazi. Takođe se vidi i izvođač radova koji sa mašinama izvodi radove", saopšteno je iz "Euromosta".

Iz te NVO su kazali da su obavijestili bjelopoljsku komunalnu policiju i sekretarijat za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje, poslali im fotografije, ali tvrde da se ni jedni ni drugi nijesu pojavili na licu mjesta.

Oni navode i da su obavijestili Centar bezbjednosti Bijelo Polje i prijavili da se vrši krivično djelo iz Krivičnog zakonika Crne Gore - protivpravno zauzimanje državne imovine, gdje se nakon toga pojavila inspektorka za privredni kriminal izvršila uviđaj.

Iz "Euromosta" su rekli i da su obavijestili državne inspekcije, kao i Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

"Dan nakon što smo obavijestili sve nadležne, investitor je nastavio sa radovima i pokazao da je jači od države i državnih institucija i da mu očigledno ne može niko ništa, da može da prisvaja i državnu imovinu", poručili su iz "Euromosta".

Oni su pozvali Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, da spriječi masovnu "decenijsku pljačku državne imovine u Bijelom Polju i nelegalne i nezakonite gradnje". "Takođe, u Bijelom Polju pješaci više nemaju gdje da prolaze, građanima je ostalo samo da idu glavnom magistralom, pa iz tog razloga se svakodnevno dešava da imaju nezgode", saopštli su iz "Euromosta".

Bonus video: