Demokrate Podgorica: Hitno riješite problem porodice Đurišić

Šest odbornika Demokrata, kako navode, stoji na raspolaganju da u toku avgusta ušestvuje u radu Skupštine Glavnog grada
2 komentar(a)
Vanja Đurišić, Foto: Luka Zeković
Vanja Đurišić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.08.2017. 15:31h

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada javno je apelovao na gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i druge nadležne organe u Glavnom gradu da hitno krenu u rješavanje problema porodice Đurišić, koja, kako navode, traži svoja prava blokadom Jerevanske ulice.

"Nedopustivo je da građani moraju na ovaj način tražiti ostvarivanje svojih prava, a podsjetićemo da je pravo svojine garantovano Ustavom i najvišim međunarodnim dokumentima. Nezamislivo je da u 21. vijeku, na tri kilometra od centra Podgorice teku fekalije ulicama na ovolikoj temperaturi. Bez želje da u rješavanje ovih evidentnih problema uključujemo politiku, kao predstavnici građana dužni smo apelovati na ovaj način da bi se spriječile dalekosežne posljedice po zdravlje svih građana i prodice Đurišić, koja je primorana da u ovakvim vremenskim uslovima boravi na ulici radi ostvarivanja svojih prava", navode Demokrate.

Dodaju da ukoliko je potrebno da se u rješavanje problema uključi Skupština Glavnog grada, šest odbornika Demokrata stoji na raspolaganju da u toku avgusta ušestvuje u radu Skupštine Glavnog grada i "da na taj način da doprinos rješavanju ovog problema, koji je očigledno i pojedinačni i zajednički i opšti".

Bonus video: