Restrikcije i nestašica u Novom: Neka naselja danima nemaju vodu

Iz hercegnovskog „Vodovoda“ obavještavaju potrošače da usljed velike potrošnje vode dolazi do pražnjenja rezervoara Podi
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.08.2017. 13:52h

Zbog velike potrošnje u nekim dijelovima grada uvedene su restrikcije vode, a zbog kvarova na mreži neka naselja danima nemaju vodu.

Iz hercegnovskog „Vodovoda“ obavještavaju potrošače da usljed velike potrošnje vode dolazi do pražnjenja rezervoara Podi, tako da je neophodno obustaviti isporuku vode kako bi se rezervoar dopunio. Zbog toga se potrošačima sa područja naselja Podi i Topla 3 obustavlja dotok vode u terminu od 16 do 18 sati i od ponoći do 5 sati ujutro.

Problem sa vodosnabdjevanjem imaju i mještani i turisti naselja na rivijeri. Kamenari i Bijela iz Regionalnog vodovoda dobijaju 35 litara vode u sekundi, ali u vremenu od 18 do 21 sat, kada je potrošnja najveća, jer se ljudi vraćaju sa plaže, a mještani zalivaju bašte, opada pritisak. Više zone tada nemaju vode.

I kvarovi na mreži su česti. Tako je Norveško naselje u Đenovićima tri dana bio bez vode. Zbog kvara cisterne Vodovoda nijesu mogli dobiti vodu, iako su bili spremni da plate dodatne količine. Lokalna uprava je da bi ublažila problem sklopila dogovor sa privatnicima o zakupu cistjerni koje obilaze naselja u kome nema vode.

Bonus video: