Interes Herceg Novog i Trebinja: Ukinuti putarinu na putu Meljine-Petijevići

Učesnici su nakon sastanka prisustvovali tradicionalnom narodnom saboru „Zubačka Ubla 2017”
76 pregleda 3 komentar(a)
Sastanak Herceg Novi - Trebinje, Foto: Slavica Kosić
Sastanak Herceg Novi - Trebinje, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.08.2017. 13:07h

Ukidanje naplate putarine na dionici Meljine-Petijevići zajednički je interes Herceg Novog i Trebinja, saglasili se čelnici dva grada na radnom sastanku u Trebinju. Dogovoreno je da će u narednom periodu biti organizovan niz sastanaka, na kojima će glavna tema biti iznalaženje modela da se ukine ova taksa, koja izaziva nezadovoljstvo građana s obje strane granice i brojnih turista.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović boravili su u Trebinju proteklog vikenda, na poziv gradonačelnika Luke Petrovića. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak i saradnici.

Učesnici sastanka saglasili su se da tradicionalno prijateljski odnos Novog i Trebinja treba jačati kroz saradnju, naročito u oblasti privrede i kreiranja zajedničkih prekograničnih projekata u čijem fokusu treba da bude razvoj ideja i projekata koji će osigurati bolji život Trebinjcima i Novljanima.

Učesnici su nakon sastanka prisustvovali tradicionalnom narodnom saboru „Zubačka Ubla 2017”.

„Herceg Novi i Trebinje tijesno su povezani istorijski, geografski, kulturološki, ali, prije svega, vezama među ljudima – prijateljskim, kumovskim, porodičnim. Posvećeni smo njegovanju dobrih odnosa i međusobnoj saradnji, koju ćemo nastojati da dodatno unaprijedimo. Vjerujem da svoje dobre odnose možemo i treba da iskoristimo da zajednički oživimo planinska izletišta, kao što su Zubačka Ubla ili naš Vrbanj, da na tromeđi razvijamo turizam koji se zasniva na promociji prirodnih ljepota, živopisne istorije, bogate kulturne baštine i autohtonih proizvoda“, poručio je Katić.

Bonus video: