Solarni paneli u školama: Ministarstvo i EPCG razgovarali o modelima finansiranja projekta

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija saopštilo da se taj resor i Elektroprivreda nadaju da će se sa realizacijom aktivnosti krenuti što prije

3956 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MPNI
Sa sastanka, Foto: MPNI

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je saopštilo da je u njihovim prostorijama održan sastanak sa predstavnicima Elektroprivrede, na kojem su razmatrani modeli saradnje te dvije institucije, prije svega u dijelu uključivanja vaspitno-obrazovnih objekata u program energetske efikasnosti kroz ugradnju solarnih panela.

"Na taj način bi dugoročno mogla biti ostvarena značajna ušteda, a višemilionska sredstva koja se trenutno troše u ove svrhe bi bila korišćena u druge namjene, za unapređenje kvaliteta obrazovne infrastrukture", saopštilo je ministarstvo.

Na sastanku je, kazali su, razgovarano o modelima finansiranja tog projekta, kako bi se pronašao održivi model i obezbijedila podrška međunarodnih partnera u tom procesu.

"Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Elektroprivrede Crne Gore se nadaju da će se sa realizacijom aktivnosti krenuti što prije, na obostrano zadovoljstvo i sa ciljem poboljšanja standarda obrazovne infrastrukture", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: