Odgođeno donošenje presude za Krimovicu, nalazi vještaka ne mogu biti iskorišćeni

Utvrđeno da Miladin Čepić nije više na listi sudskih vještaka, budući da nije produžio licencu. Za novog vještaka angažovana je Maja Borozan. Presuda bi mogla da bude izrečena 27. marta, ako ona do tada uradi i zaključi nalaz

19306 pregleda 61 reakcija 19 komentar(a)
Marko Carević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Marko Carević (arhiva), Foto: Savo Prelević

U Osnovnom sudu u Kotoru danas nije izrečena presuda u predmetu koji se vodi protiv bivšeg predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, njegovog sina Milana i njihove kompanije “Carinvest” zbog protivpravnog zauzimanja državne imovine i građenja objekata bez dozvole u grbaljskom selu Krimovica.

Sudija u tom predmetu i portparol kotorskog suda Veljko Bulatović kazao je Televiziji Vijesti da je suđenje odgođeno za 27. mart, jer je utvrđeno da vještak Miladin Čepić nije više na listi sudskih vještaka, budući da nije produžio licencu, pa njegovi nalazi ne mogu biti iskorišćeni u ovom slučaju.

Za novog vještaka angažovana je Maja Borozan. Presuda bi mogla da bude izrečena 27. marta, ako Borozan do tada uradi i zaključi nalaz.

Optužni predlog protiv Carevića podnijet je u avgustu prošle godine, a o gradnji na Krimovici još 2020. godine pisao je MANS, navodeći da je "Carinvest" poljoprivredni kompleks napravio na pola miliona kvadrata državnog zemljišta, gdje su sagrađeni objekti bez dozvole.

Carevićeva kompanija tužbom protiv države u novembru 2021. tražila je da joj se prizna vlasništvo nad više od 620 hiljada državnih kvadrata na Krimovici.

Bonus video: