Demokrate traže da se zapečati gradilište kompanije "Mia Investment" u Budvi

Budvanske Demokrate traže da se podnese krivična prijava, a Specijalno tužilaštvo da istraži, kako tvrde, falsifikovanje dokumenata

8661 pregleda 14 komentar(a)
Gradilište kompanije "Mia investment" u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Gradilište kompanije "Mia investment" u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Budvanske Demokrate pozvale su građevinsku inspekciju da pod hitno zapečati gradilište kompanije “Mia Investment” koja gradi kule na parceli ispred Jadranskog sajma.

Zatražili su da se protiv divljih graditelja podnese krivična prijava, a Specijalno državno tužilaštvo da istraži, kako tvrde, falsifikovanje dokumenata.

“Prije dvije nedjelje javno smo pozdravili jedinu moguću u zakonu utemeljenu odluku da se poništi na vrlo sumnjiv način izdata prijava gradnje firme MIA Investment u Budvi koja je planirala gradnju dva solitera na mjestu Jadranskog sajma. Suprotno DUP-u. Uz falsifikovanu saglasnost budvanskog Vodovoda”, ističu iz Demokrata Budva i dodaju:

“Kao da to nije dovoljno, firma iza koje zvanično stoje turski državljani, a nezvanično bivši prvaci DPS-a i državnog aparata, nastavlja radove na gradilištu u sred Budve! Odlažu iskopanu zemlju nelegalno na brdu Topliš gdje prave dodatni ekološki problem. Potpuno ignorišu Zakone i interese građana Budve uništavajući ovo malo prostora što je 'preteklo'”.

Poručuju da “divljanje ovog tipa mora hitno da se prekine”.

“Pozivamo građevinsku inspekciju da hitno, bez odlaganja, izađe na teren i u skladu sa ovlašćenjima zapečate gradilište i podnesu krivične prijave protiv divljih graditelja. Takođe, pozivamo Komunalnu inspekciju i komunalnu policiju u Budvi da iskontrolišu ko stvara nelegalnu deponiju na brdu Topliš. Na kraju, pozivamo i Specijalno državno tužilaštvo da istraže slučaj falsifikovanja dokumentacije. Sigurni smo da će, ako se ukjuče i razotkriju prave vlasnike i povezana lica, shvatiti da je slučaj upravo iz njihove nadležnosti – organizovanog kriminala”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: