Bijelo Polje: Otvorena moderna služba za dijagnostiku vrijedna oko 700.000 eura

U projekat rekonstrukcije je uloženo vise od 200.000 eura, a vrijednost dobijene opreme iznosi oko 500.000 eura

4477 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja, Foto: Jadranka Ćetković
Sa otvaranja, Foto: Jadranka Ćetković

Ministar zdravlja Vojislav Šimun, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Vuk Kadić i direktor Bolnice Kenan Erović presjekli su vrpcu novog objekta, a pored ljekara i medicinskog osoblja otvaranju su pristustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, kao i predsjednik Opštine Petar Smolović sa saradnicima.

Erović je kazao da je to još jedna potvrda da bjelopoljska Bolnica krupnim koracima ide ka vrhu zdravstvene usluge u Crnoj Gori.

"Završen je još jedan projekat rekonstrukcije prostora, nabavke najsaveremenije opreme i namještaja. Nakon preseljenja Odjeljenja pedijatrije u novi rekonstruisani prostor, slijedeće na listi prioriteta bilo je obezbjeđivanje potrebnih uslova za rad Službe za laboratorijsku dijagnostiku. Rekonstrukcijom prostorija u kojima se nalazilo odjeljenje pedijatrije dobijen je savremeno opremljeni prostor površine oko 450 kvadrata", kazao je Erović.

bolnica
foto: Jadranka Ćetković

On je naveo da su patneri, donatori i saradnici na tom projektu američka kompanija Abbott Laboratories, DOO Osmi red, lokalne firme, zaposleni i Ministarstvo i Fond.

U projekat rekonstrukcije je uloženo vise od 200.000 eura, a vrijednost dobijene opreme iznosi oko 500.000 eura.

Ministar Šimun je kazao da centar za dijagnostiku proizvod odlične sinergije

Između Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje, ali i društveno odgovornih kompanija i humanista sa bolnicom i lokalnom samoupravom, podsjećajući da slične uslove ima jedino laboratorija u KCCG.

bolnica
foto: Jadranka Ćetković

"Osim ovog projekta da u okviru projekta Eu-topija- east u saradnji i patnerstvu sa Inistutom za javno zdravlje obezbijeđen i kolonoskop u vrijednosti od 130 hiljada eura, gdje će i ova dijagnostička procedura biti obavljana u okviru sjevera Crne Gore, što će dodatno rasteretiti KCCG i pružiti veći nivo zdravstvene usluge svim građanima te regije", kazao je Šimun.

Otvaranju u Bolnici prisustvovao i državni sekretar u resoru Ministarstva poljoprivrede Andrija Delić.

Bonus video: