Opština Tivat: Za NVO od posebnog značaja 32.000 eura

Za njih je namijenjeno 40 odsto ukupnih sredstava koje ove godine Opština Tivat izdavaja za podrškuu radu NVO sektora, odnosno NVO sa posebnim statusom dobiće ukupno 32.000 eura

2102 pregleda 0 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković

Komisija Opštine Tivat za raspodjelu sredstva nevladinim organizacijama (NVO) donijela je odluku o podjeli budžetskih stredstava za 2024. namijenjenim za tzv. NVO od posebnog značaja koje imaju poseban status.

Za njih je namijenjeno 40 odsto ukupnih sredstava koje ove godine Opština Tivat izdavaja za podrškuu radu NVO sektora, odnosno NVO sa posebnim statusom dobiće ukupno 32.000 eura.

Od toga je najviše novca i to 15.750 eura pripalo Glazbeno-prosvjetnom društvu "Tivat" za redovne aktivnosti Gradske muzike (muzičko-stručni rad u GPD, održavanje i nabavku instrumenata, te trokove održavanja vježbaone, odnosno troškove nastupa).

Kulturno-umjetničko društvo "Boka" je za svoje redovne aktivnosti iz budžeta Opštine dobilo 10.250 eura, od ćega je najviše novca – 3.000 eura, opredijeljeno za učešće izvođačkog ansambla folklornog društva iz Tivta na jednom festivalu u inostranstvu.

"Bokeljska mornarcica 809 – Podružnica Tivat" dobila je 6.000 eura od čega je polovina namijenjena nabavci djelova ili cijelih novih tradicionalnih odora te preko 12 vjekova stare organizacije biokeljskih pomoraca.

Bonus video: