Tivat: Evidentiran 141 nelegalni objekat

Komunalni inspektori Opštine Tivat lani imali pune ruke posla u kontroli privremenih građevina

4596 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković

Komunalni inspektori Opštine Tivat tokom prošle godine su obavili ukupno 178 inspekcijskih kontrola postavljanja, odnosno građenja privremenih objekata.

Tokom tih kontrola je evidentiran 141 nelegalni privremeni objekat, odnosno postavljanje mimo zakonom potrebne dokumentacije.

Po tom osnovu pokrenut je upravni postupak radi uklanjanja takvih objekta, pa je po nalogu inspektora lani uklonjeno ukupno 111 privremenih objekata. Tokom 2023.godine odbijeno je 19 prijava postavljanja, odnosno građenja privremenih objekata zbog nepotpune dokumentacije, a broj privremenih objekata sa komletiranom dokumentacijom je 36.

U zoni morskog dobra izvršena je kontrola 68 privremenih objekata, od čega je za njih 39, odnosno više od 57 odsto, utvrđeno da nemaju potpunu dokumentaciju, te je pokrenut upravni postupak za njihovo uklanjanje.

Tokom 2023.godine po nalogu inspektora uklonjeno je devet objekata u zoni morskog dobra, a odbijene su tri prijave postavljanja/građenja privremenih objekata u toj zoni zbog nepotpune dokumentacije.

Izvršen je inspekcijski pregled 29 pomoćnih objekata u gradu i pokrenut upravni postupak za 26 pomoćnih objekata gdje je utvrđena nepravilnost, pa su oni uklonjeni. Odbijena je jedna prijava postavljanja/građenja pomoćnog objekata za koji nije dostavljena kompletna zakonom predviđena dokumentacija, dok je za jedan novi pomoćni objekat dostavljena uredna dokumentacija.

Bonus video: