Opremljeni pješački prelazi

Tivatska Opština završila projekat saobraćajnog uređenja školskih zona

3197 pregleda 2 komentar(a)
Jedan od uređenih prelaza kod tivatskih škola, Foto: Siniša Luković
Jedan od uređenih prelaza kod tivatskih škola, Foto: Siniša Luković

Obilježavanjem saobraćajne signalizacije u Ulici pijavica u zoni osnovne škole i vrtića u Donjoj Lastvi, nedavno je završena realizacija glavnog saobraćajnog projekta uređenje zona osnovnih škola u Tivtu.

Ovaj projekat realizovala je lokalna uprava Tivta u cilju povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju u zonama škola, prvenstveno učenika, i to kroz implementaciju posebnih saobraćajno-tehničkih mjera.

U sklopu ovog projekta modernizovana je i obnovljena saobraćajna signalizacija kod OŠ “Branko Brinić” u Radovićima, OŠ “Drago Milović” u centru grada, Srednje mješovite škole “Mladost” u centru, kao i i kod OŠ “Drago Milović” u područnoj jedinici u Gradiošnici, a projekt je završen postavljanjem nove adekvatne signalizacije i na saobraćajnici u blizini područnog odjeljenja OŠ “Drago Milović” u Donjoj Lastvi, odnosno područnog odjeljenja JPU “Bambi”.

Svi pješački prelazi u zonama tivatskih škola obilježeni su hladnom plastikom koja je kvalitetnija odnosno trajnija, vidljivija i otpornija na spoljne uticaje od obične putarske boje. Takođe, na tri lokacije na magistrali instaliran je napredni sistem obilježavanja pješačkih prelaza koji se sastoji od vertikalnog znaka sa piktogramom i trepćućim svjetlom i LED svjetala na kolovozu, čime se postiže bolja vidljivost i veća bezbjednost pješaka.

Usporivači brzine (ležeći policajci) na magistralnom putu zamijenjeni su setovima vibro traka. Naveli su i da će najkasnije do kraja drugog kvartala ove godine, shodno uspješno okončanoj tenderskoj proceduri, biti unaprijeđeni i ostali pješački prelazi na magistralnom putu kroz Tivat.

Bonus video: