Raičević donio nacrt plana za upravljanje Starom maslinom u narednih pet godina

Uvid u Nacrt Plana, zainteresovani građani i građanke mogu izvršiti u prostorijama mjesnih zajednica i mjesnih kancelarija

4953 pregleda 0 komentar(a)
Stara maslina, Foto: Shutterstock
Stara maslina, Foto: Shutterstock

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, utvrdio je Nacrt plana upravljanja spomenikom prirode Stablo Stare masline na Mirovici od ove pa do kraja 2028. godine.

„Plan upravljanja za spomenik prirode se donosi za period od pet godina, čiji je sadržaj propisan članom 58. Zakona o zaštiti prirode i sadrži analizu, mjere, dugoročne ciljeve zaštite i održivog razvoja kao i druge elemente od značaja za upravljanje područjem“, saopšteno je iz Opštine Bar.

Kako su naveli, Nacrt Plana se stavlja na javni uvid u trajanju od 15 dana, počevši od juče. U navedenom periodu Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bar organizovaće stručnu javnu raspravu koja će se održati u sali Skupštine Opštine Bar, u petak 8. marta godine, a počeće u 13 časova.

Uvid u Nacrt Plana, kako su kazali, zainteresovani građani i građanke mogu izvršiti u prostorijama mjesnih zajednica i mjesnih kancelarija, Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj, na adresi Bulevar revolucije 1, drugi ulaz, na drugom spratu, kancelarija broj 263, radnim danima od 8 do 14 časova.

„Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane i građanke, stručnu javnost i civilni sektor da svojim učešćem, predlozima i sugestijama doprinesu izradi kvalitetnih tekstova navedenih akta“, poručili su iz Opštine Bar.

Primjedbe, predlozi i sugestije na nacrt Plana mogu se dostaviti Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj neposredno na šalteru Gradanskog biroa Opštine Bar ili putem pošte ili mejla a plan se može preuzeti na zvaničnom sajtu Opštine Bar.

Bonus video: