Američka ambasada: Poziv za predloge projekata za Program malih grantova Demokratske komisije

Iz američke ambasade je saopšteno da Program podržava projekte koji promovišu toleranciju, različitost i inkluziju u crnogorskom društvu

4957 pregleda 1 komentar(a)
Ambasada SAD, Foto: Savo Prelević
Ambasada SAD, Foto: Savo Prelević

Odjeljenje za medije, kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici objavilo je poziv za dostavljanje predloga projekata za Program malih grantova Demokratske komisije za 2024. godinu.

Iz američke ambasade je saopšteno da Program podržava projekte koji promovišu toleranciju, različitost i inkluziju u crnogorskom društvu.

"Crnogorski tink tenkovi, organizacije civilnog društva/nevladine organizacije i druge neprofitne organizacije mogu konkurisati sa projektnim predlozima. Prioritetna područja su: zaštita ljudskih prava i unaprjeđenje tolerancije, posebno među mladima; etničke manjine, LGBTQi prava i rodna ravnopravnost; osnaživanje žena u političkoj i ekonomskoj sferi; i jačanje civilnog društva", ističe se u saopštenju.

Američka ambasada je saopštila da će u 2024. godini dodijeliti 320.000 dolara kroz Program malih grantova Demokratske komisije, u iznosima od 25.000 do 50.000 dolara.

"Zainteresovane organizacije pozivamo da dostave predloge projekata do 29. aprila 2024. elektronski na PodgoricaGrants@state.gov. Detaljne informacije, uputstvo za prijavu i formulare možete naći na internet stranici Ambasade. Osim Programa malih grantova Demokratske komisije, Ambasada će ponuditi još dva programa crnogorskim neprofitnim organizacijama i medijima u 2024. godini. Program podrške profesionalizaciji medija usredsrediće se na razvoj medijskih sloboda i novinarskih profesionalnih standarda u Crnoj Gori. Program CLEAR – Počistimo korupciju iz Crne Gore će tražiti prijedloge projekata koji pomažu borbu protiv korupcije i jačaju vladavinu prava. Oba programa biće objavljena tokom marta 2024", piše u saopštenju.

Iz američke ambasade navode da će dodijeliti 1.120.000 dolara ove godine za projekte jačanja demokratskih institucija i civilnog društva i pospješivanje reformi neophodnih za napredak Crne Gore ka članstvu u EU i unaprjeđenje njenog kredibiliteta kao NATO saveznice.

"Za više informacija o programima Vlade SAD u Crnoj Gori posjetite internet stranicu Ambasade", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: