Živković: Kad institucije progone slobodnu riječ, očekivano je da će ona biti progonjena i na ulici

"Pravdati ovakvo ponašanje i proglašavati žrtvu krivcem samo je nastavak relativizacije brutalnog obračuna sa svakim ko misli drugačije i javno konstatuje sunovrat koji se dešava u Crnoj Gori", rekao je predsjednik DPS-a

11038 pregleda 88 reakcija 82 komentar(a)
Živković, Foto: Boris Pejović
Živković, Foto: Boris Pejović

Jučerašnja lomača na kojoj je slobodna riječ gorjela u plamenu, zapaljena je prije tri godine, i od tada je samo rasplamsavaju od prilike do prilike, saopštio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

"Kada institucije progone 'slobodnu riječ', one koji ne ćute na nepočinstva i rušenje svih civilizacijskih vrijednosti u društvu, logično da će isti biti progonjeni i na ulici. Sve dok institucije ćute na širenje nacionalizma i šovinizma, potpuno je očekivano da se desi spaljivanje slobodne misli i književnog opusa Andreja Nikoladisa. Kada institucije ne učine ništa da zaustave širenje šovinizma, onda je sljedeća faza spaljivanje pravih ljudi, a ne njihovih lutki", navodi Živković.

Danas je to u Herceg Novom, a sjutra će, kako je kazao, biti još brutalnije na nekom drugom mjestu, "uz opravdanje da ne razumijemo inicijativnosti i velike ideje karnevala".

"Pravdati ovakvo ponašanje i proglašavati žrtvu krivcem samo je nastavak relativizacije brutalnog obračuna sa svakim ko misli drugačije i javno konstatuje sunovrat koji se dešava u Crnoj Gori. Jučerašnja lomača na kojoj je slobodna riječ gorjela u plamenu, zapaljena je prije tri godine, i od tada je samo rasplamsavaju od prilike do prilike", zaključuje Živković.

Bonus video: