Komnenić: Spaljivanje lutke sa likom Nikolaidisa nije samo ispad lokalnih šerifa, već ogledalo društva

„Ovo je trenutak kada se moramo zapitati da li želimo društvo koje će pisce i neistomišljenike spaljivati na lomači”, rekao je predsjednik odbora Socijaldemokrata u Herceg Novom

5708 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Komnenić, Foto: SD
Komnenić, Foto: SD

Spaljivanje lutke koja predstavlja pisca i kolumnistu Andreja Nikolaidisa u Herceg Novom nije samo varvarski čin, već direktno pljuvanje u lice slobodi govora i intelektualnoj slobodi, saopštio je predsjednik tamošnjeg odbora Socijaldemokrata Rajko Komnenić.

„Ovaj čin nije samo ispad lokalnih šerifa, već ogledalo društva koje tone u mračne dubine netolerancije i represije, gdje se glasovi razuma pokušavaju ugušiti vatrom mržnje”, poručio je Komnenić.

On je kazao da se kroz "ovaj sraman gest" Crna Gora ne pokazuje kao zemlja koja teži evropskim vrijednostima, već kao bastion arhaičnih shvatanja koja glorifikuje nasilje nad umom.

„Odgovornost za ovakav čin se ne može i ne smije relativizovati. Svako ko opravdava, podstiče ili učestvuje u ovakvim akcijama mora se suočiti s posljedicama. Poruke koje ovaj čin šalje su nedvosmislene - umjesto da se bore argumentima, određeni elementi u društvu biraju put nasilja i zastrašivanja”, naveo je Komnenić.

Prema njegovim riječima, "to je put u ambis, iz kojeg se teško vraća".

„Ovo je trenutak kada se moramo zapitati da li želimo društvo koje će pisce i neistomišljenike spaljivati na lomači”, zaključio je Komnenić.

Bonus video: