Anđušić: Laković kao da ponekad zaboravi gdje je bio 15 godina

"Dugogodišnji funkcioner policije iz vremena vladavine DPS-a osjetio je naprasnu potrebu da se pozabavi slobodnom riječju"

4895 pregleda 10 komentar(a)
Anđušić, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore
Anđušić, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić kazao je da poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković "ponekad kao da zaboravi" gdje je bio 15 godina.

"Dugogodišnji funkcioner policije iz vremena vladavine DPS-a osjetio je naprasnu potrebu da se pozabavi slobodnom riječju. Mislim da bi bilo bolje da se, kao legalista, oglasi o nezakonitim procedurama oko izbora v.d. direktora Uprave policije ili pak na neki od skandala na koje se glasno ćutalo, danima. Valjda se za poštovanje zakona i slobodnu riječ valja uvijek podjednako boriti? Nego, Mišo ponekad kao da zaboravi đe je bio 15 godina", napisao je Anđušić na društvenoj mreži Iks.

Laković je juče kazao da za slobodnu riječ i demokratske vrijednosti svi treba da se zalažu "uvijek i svuda", kao i da to važi i za "one pod čijom vlašću su institucije hapsile i proganjale ljude zbog jedne ružne riječi na društvenim mrežama". "Vjerujem da danas uviđaju koliko je tada bilo pogrešno to odćutati", naveo je Laković.

On se tom prilikom osvrnuo na izjavu predsjednika DPS-a Danijela Živkovića da je, "kad institucije progone slobodnu riječ", očekivano da će ona biti progonjena i na ulici. Živković je to rekao povodom spaljivanja lutke koja simbolizuje pisca i kolumnistu Andreja Nikolaidisa na karnevalu u Herceg Novom.

Bonus video: