Zabjelo dobilo 130 novih parking mjesta; Injac: Radićemo na problemu nedostatka parking mjesta u svim djelovima grada

Gradska uprava marljivo radi na jačanju linijskog prevoza i stvaranja najboljih uslova za njegovo korišćenje, kako bi, kako su naveli iz Glavnog grada, javni prevoz u dogledno vrijeme bio primarni izbor građana Podgorice

7526 pregleda 14 komentar(a)
Novi parking na Zabjelu, Foto: Glavni grad Podgorica
Novi parking na Zabjelu, Foto: Glavni grad Podgorica

Završeni su radovi na povećanju kapaciteta parkinga u Ulici Iva Vizina, čime je Zabjelo dobilo 130 novih parking mjesta, saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac je, kako su naveli, obišla tu lokaciju i izrazila zadovoljstvo zbog uspješno završenog posla

"Injac je naglasila da će, kako je riječ o jednom od najvećih naselja u Podgorici, a prepoznajući problem nedostatka parking mjesta usled sve većeg broja automobila, Glavni grad i u narednom periodu raditi na rješavanju ovog problema u svim djelovima grada", piše u saopštenju.

zabjelo parking
foto: Glavni grad Podgorica

Prema njihovim riječima gradska uprava marljivo radi na jačanju linijskog prevoza i stvaranja najboljih uslova za njegovo korišćenje, kako bi, kako su naveli, javni prevoz u dogledno vrijeme bio primarni izbor građana Podgorice.

"Podsjećamo, vrijednost navedenih radova koji su obuhvatili, pripremu podloge, tamponiranje, ugradnju ivičnjaka, ugradnju asfaltne mase i iscrtavanje horizontalne signalizacije iznosila je 125.000 eura. Osim toga, gradsko Zelenilo je ovaj prostor pejzažno uredilo na povšini od oko 800m2", dodali su.

zabjelo parking
foto: Glavni grad Podgorica

Iz Glavnog grada su naglasili da je posađeno 26 odraslih sadnica drveća, " nasut novi sloj zemlje, a na ovoj lokaciji izvšena je i sjetva travnjaka kao i ugradnja sistema za navodnjavnje."

Oni su pojasnili da su radove izvodile ekipe gradskog preduzeća Putevi d.o.o.

Bonus video: