Udruženje smatra da Ada Bojana zaslužuje status naselja

Cilj je da Udruženje "Ada Bojana", za čijeg je predsjednika izabran advokat Arben Hodžić, proaktivno učestvuje i sarađuje sa državnim organima u postupcima donošenja bitnih odluka, odnosno delegira članove u upravnim odborima državnih organa i da učestvuje u postupcima planiranja prostora

2815 pregleda 4 komentar(a)
Ada Bojana, Foto: Shutterstock
Ada Bojana, Foto: Shutterstock

Udruženje “Ada Bojana” baviće se zaštitom životne sredine na području Bojane i Ade i zaštitom interesa ribara, vlasnika restorana i vlasnika kućica na obalama rijeke, bez obzira da li su to domaći ili strani državljani, saopšteno je nakon osnivačke skupštine.

Cilj je da Udruženje, za čijeg je predsjednika izabran advokat Arben Hodžić, proaktivno učestvuje i sarađuje sa državnim organima u postupcima donošenja bitnih odluka, odnosno delegira članove u upravnim odborima državnih organa i da učestvuje u postupcima planiranja prostora. Udruženje će nastojati i da Ada Bojana dobije status naselja.

Ciljevi su i očuvanje tihe zone na tom području, uklanjanje divljih deponija, komunalnog otpada i postavljanje kontejnera, regulisanje otpadnih voda, zaštita flore, faune, kalimera i ribarskih kućica, rješavanje problema navoza za spuštanje barki i određivanje mjesta za odlaganje ribolovačke opreme i vezova za barke.

Udruženje će se baviti i infrastrukturom i zalagati se za izgradnju puteva, normalno napajanje strujom i vodom, sprečavaće rušenje objekata, tražiti redovno zaprašivanje komaraca, rješavati probleme u vezi visokih nameta - cjenovnika početnih naknada ...

Bonus video: