I ambasador Hrvatske u kolu Bokeljske mornarice

Fešta kojoj je prisustvovao veliki broj domaćih i stranih posjetilaca je započela postrojavanjem i smotrom Odreda Bokeljske mornarice iz Tivta, ispred crkve Blažene Djevice Marije
77 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2017. 11:07h

Kako tradicija nalaže, kulturno-zabavna manifestacija "Lastovska fešta" koja se održava već 43 godine za redom, prve subote avgusta, priređena je u Gornjoj Lastvi – starom i izuzetno očuvanom bokeljskom selu na obrncima Vrmca iznad Tivta.

Fešta kojoj je prisustvovao veliki broj domaćih i stranih posjetilaca je započela postrojavanjem i smotrom Odreda Bokeljske mornarice iz Tivta, ispred crkve Blažene Djevice Marije.

Nakon toga je odigrano tradicionalno Bokeljsko kolo, ovog više od 12 vjekova starog memorijalnog udruženja bokeljskih pomoraca, uz muzičku pratnju Glazbeno provjetnog društva "Tivat".

Proslavi u Gornjoj Lastvi pored ostalih, prisustvovao je i ambassador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić koji je sa predsjednikom Kulturno-zavičajnog društva "Napredak" iz Gornje Lastve, Zoranom Nikolićem na kraju ušao u kolo Bokeljske mornarice.

U nastavku programa, uslijedila je muzika za ples uz taktove "Jessy band-a" iz Splita i bogata ugostiteljska ponuda.

Feštu je organizovalo Kulturno-zavičajno društvo "Napredak" iz Gornje Lastve, a sponzori su bili Dubrovačko-neretvanska županija i Turistička organizacija Tivat.

Galerija

Bonus video: