Tivat: Potpisani ugovori sa NVO od posebnog značaja vrijedni 32.000 eura

Na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama sa posebnim statusom, taj iznos raspodjeljen je na način što je Glazbeno-prosvjetnom društvu „Tivat“ odobreno 15.750 eura, Kulturno-umjetničkom društvu „Boka“ 10.250 eura i Bokeljskoj mornarici 809 – podružnica Tivat 6.000 eura

1921 pregleda 0 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Tivat
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović potpisao je danas ugovore sa tivatskim nevladinim organizacijama od posebnog značaja, u ukupnoj vrijednosti od 32.000 eura kojim se obezbjeđuje njihovo redovno finansiranje za aktivnosti u 2024. godini.

Na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama sa posebnim statusom, taj iznos raspodjeljen je na način što je Glazbeno-prosvjetnom društvu „Tivat“ odobreno 15.750 eura, Kulturno-umjetničkom društvu „Boka“ 10.250 eura i Bokeljskoj mornarici 809 – podružnica Tivat 6.000 eura.

Gradonačelnik Komnenović istakao je namjeru pružanja kontinuirane podrške nevladinim organizacijama, napominjući da Opština u mjeri mogućeg izlazi u susret i dodatnim zahtjevima za finansijsku podršku, koji se odnose na projekte koji nisu obuhvaćeni finansiranjem redovnog rada. Na osnovu Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, a u skladu sa Budžetom Opštine Tivat za 2024. godinu, kojim je za NVO sektor predviđen maksimalan iznos od 80.000 eura, 40% sredstava usmjereno je na rad pomenute tri organizacije od posebnog značaja.

Svečanom činu potpisivanja ugovora prisustvovali su Boris Lanceroti, u ime GPD „Tivat“, Vidak Božović, u ime KUD „Boka“, Marjan Ribica u ime tivatske podružnice Bokeljske mornarice i sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Olivera Mišković-Vidojević.

Bonus video: