Injac na lokaciji nekadašnje robne kuće "Podgoričanka": Raduje me što će ovaj prostor biti stavljen u funkciju

Iz Glavnog grada Podgorica je saopšteno da je uređenje centra Podgorice jedan od prioriteta gradske uprave, te da je s tim u vezi, Injac, sa saradnicima, obišla više lokacija u užem gradskom jezgru.

18292 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Injac na lokaciji nekadašnje robne kuće "Podgoričanka", Foto: Glavni grad
Injac na lokaciji nekadašnje robne kuće "Podgoričanka", Foto: Glavni grad

Raduje me što će ovaj prostor nakon više decenija biti stavljen u funkciju i biti na raspolaganju građanima Podgorice, kazala je gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac, na lokaciji nekadašnje robne kuće "Podgoričanka".

Iz Glavnog grada Podgorica je saopšteno da je uređenje centra Podgorice jedan od prioriteta gradske uprave, te da je s tim u vezi, Injac, sa saradnicima, danas obišla više lokacija u užem gradskom jezgru.

Ona je istakla da vjeruje da će centar Podgorice dobiti novi sjaj u danima koji dolaze.

"Želim da podsjetim da smo za rekonstrukciju 'Podgoričanke' Budžetom za 2024. godinu opredijelili dva miliona eura. Nakon što su završene akcije čišćenja koje smo nedavno realizovali udruženim snagama gradskih preduzeća, u toku su procjene stabilnosti objekta i očekujemo mišljenja struke, kako bi preduzeli dalje korake. Kao što je i ranije najavljeno, slijedi projektni zadatak u odnosu na namjenu, te očekujemo i raspisivanje javnog konkursa za idejno rješenje", kazala je Injac.

Ona je dodala da Glavni grad sve vrijeme osluškuje potrebe građana i da su upravo očekivanja građana i njihove potrebe smjernice u budućem radu na svim projektima.

"Želimo da ovo mjesto ponovo oživi onako kako je to nekada bio slučaj i uvjerena sam da će centar grada na pravi način biti uređen, da neće biti samo prolazna stanica, već mjesto koje će okupljati građane i turiste, a jedan od događaja koji svi rado iščekuju, upravo je Proljećni Pazar koji ćemo organizovati u maju", poručila je Injac.

Iz Glavnog grada su saopštili i da je Injac obišla i radove na rekonstrukciji Ulice Balšića u strogom centru Podgorica, koja će kako su dodali, nakon što je dugo vremena bila u lošem stanju, dobiti potpuno novu infrastrukturu.

"Osim toga, najavljeno je uređenje Trga Balšića, gradnja podzemne garaže, kako bi se obezbijedila potrebna parking mjesta. Pojačana je dinamika komunalnih službi u svim djelovima grada, a posebno u užem jezgru. Kako su ove godine znatno uvećana sredstva za oblast kulture i sporta, u narednom periodu očekuju nas i brojni kulturno-umjetnički i sportski događaji u Podgorici", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Bonus video: