Vukićević: Antikorupcijsko obrazovanje mladih ključno za jačanje integriteta

Vukićević je imao brojne sastanke sa predstavnicima internacionalno prepoznatih međunarodnih organizacija i nacionalnih vlasti zemalja Zapadnog Balkana, a to predstavlja temelj za čvrste međunarodne saradnje MOACG u borbi protiv korupcije

1146 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MOACG, GI TOC
Foto: MOACG, GI TOC

Antikorupcijsko obrazovanje mladih od ključnog je značaja za jačanje integriteta, naveo je predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) David Vukićević.

On je, učestvujući u međunarodnoj konferenciji „Jačanje odgovornosti: Osnaživanje napora protiv korupcije na Zapadnom Balkanu” održanoj u Tirani, pojasnio da su mladi nosioci razvoja država, i da “posebnu energiju treba usmjeriti ka toj populaciji”.

Vukićević je imao brojne sastanke sa predstavnicima internacionalno prepoznatih međunarodnih organizacija i nacionalnih vlasti zemalja Zapadnog Balkana, a to predstavlja temelj za čvrste međunarodne saradnje MOACG u borbi protiv korupcije.

Na događaju je rečeno da je borba protiv korupcije i za društvo jednakih šansi prilika za sve crnogorske građane, što je sastavni dio agende MOACG.

Ministarstvo pravde Republike Albanije i ministarka javne uprave i borbe protiv korupcije Adea Pirdeni, uz podršku međunarodne nevladine organizacije Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala (GI-TOC) organizovali su međunarodnu konferenciju.

Bonus video: