Glavni grad: Upravna inspekcija konstantovala nezakonit rad Jankovića

"Osim toga, nadamo se da će i predmet nadzora biti i ostale tačke krivične prijave kojima su konstatovane brojne zloupotrebe ljudskih i materijalnih resursa Službe, a za korist pojedinaca"

7849 pregleda 10 komentar(a)
Janković, Foto: Printscreen YouTube
Janković, Foto: Printscreen YouTube

Zapisnikom Upravne inspekcije koji se odnosi na izvršeni inspekcijski nadzor u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada, konstatovano je kršenje Zakona o radu od strane bivšeg komandira, što je navedeno i u ranije podnijetoj krivičnoj prijavi protiv Gorana Jankovića.

To se između ostalog navodi u saopštenju Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

"Kako je konstatovano zapisnikom, Janković je u periodu od 2019. pa sve do smjene 2023. godine donosio odluke koje su u suprotnosti sa zakonom, a što je izazvalo štetu po ugled i budžet Glavnog grada. Osim toga, nadamo se da će i predmet nadzora biti i ostale tačke krivične prijave kojima su konstatovane brojne zloupotrebe ljudskih i materijalnih resursa Službe, a za korist pojedinaca", poručili su.

Vijesti su ranije objavila da je gradonačelnica Olivera Injac sredinom oktobra donijela rješenje kojim je Jankoviću prestao mandat i on je razriješen.

Janković je u Službu zaštite došao iz Komunalne policije 2019, a u mandatu je bio do 2025.

"Krivičnom prijavom koju su Specijalnom državnom tužilaštvu predale gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i sekretarka za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Glavnog grada Slađana Anđušić protiv bivšeg komandira Službe zaštite i spašavanja, Gorana Jankovića, ukazano je na postojanje osnova sumnje na brojne zloupotrebe kojima je narušen ugled, ali i oštećen budžet Glavnog grada", zaključili su iz Glavnog grada.

Bonus video: