Zeković: Janković postupao po naredbi Injac

Advokatica u izjašnjenju navela da je Injac bivšem načelniku Službe zaštite i spašavanja izričito naredila da se uvede prekovremeni rad kako za komandira Službe zaštite i spašavanja tako i za sve zaposlene bez obzira na ograničenje trajanja prekovremenog rada

5268 pregleda 9 komentar(a)
Janković, Foto: TV Vijesti
Janković, Foto: TV Vijesti

Advokatica Maja Zeković, kazala je da je njen punomoćnik Goran Janković postupao po naredbi gradonačelnice Podgorice Olivere Injac koja je "izričito naredila" da se uvede prekovremeni rad kako za komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada tako i za sve zaposlene bez obzira na ograničenje trajanja prekovremenog rada.

Zeković je kazala da je takav model postupanja zbog prirode posla Službe zaštite uobičajen i poznat i samoj Upravnoj inspekciji, jer je zastupljen i u Upravi policije.

Iz Glavnog grada je ranije danas saopšteno da je zapisnikom Upravne inspekcije koji se odnosi na izvršeni inspekcijski nadzor u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada, konstatovano kršenje Zakona o radu od strane Jankovića i da je to navedeno i u ranije podnijetoj krivičnoj prijavi protiv njega.

"Ovaj inspekcijski nadzor je izvršen nakon nezakonite smjene Gorana Jankovića, kojeg niko nije kontaktirao niti upoznao radi davanja eventualnih obavještenja u cilju utvrđivanja istinitosti nadzora, odnosno objektivnog postupanja, dok se posebno ukazuje da je Upravna inspekcija bila obaviještena od strane Službe zastite o broju ostvarenih sati na mjesečnom nivou mnogo prije nego što je izvršen nadzor iste, koja činjenica najviše govori sama za sebe o ozbiljnosti navodnih propusta u 'zapisniku Upravne inspekcije'", rekla je Zeković.

Dodala je da su sve radnje koje je Janković preduzimao u svojstvu načelnika Službe zaštite bile već predmet pažnje Specijalnog državnog tužilaštva po prijavama koje su odbačene.

"Jer u njegovom postupanju nijesu pronađeni elementi bilo kog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti", kazala je Zeković.

Bonus video: