U okviru inicijative „Žena za ženu”, CKB donirala novčana sredstva

CKB donacija za NVO „Brini o sebi”

14665 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CKB
Foto: CKB

Zaposlene Crnogorske komercijalne banke, povodom 8. marta, Dana žena, sprovele su još jednu u nizu uspješnih akcija u okviru inicijative pod nazivom „Žena za ženu“. Podsjećanja radi, cilj projekta predstavlja novčanu podršku organizacijama koje su usmjerene na poboljšanje opštedruštvenih ciljeva, uslova u kojima funkcionišu osjetljive grupe, poboljšanje statusa žena u društvu, ali i jačanje principa rodne ravnopravnosti.

Svojim glasovima, zaposlene u banci odlučile su da sredstva ove godine budu usmjerena NVO „Brini o sebi“.

  • Naše dame opet su vjetar u leđa onima koji razmišljaju u množini i društveno odgovorno djeluju. TU SMO da pokažemo da snaga žena CKB-a simbolizuje jedinstvo, a ove godine jedinstvo predstavlja ružičasta traka. NVO Brini o sebi” prepoznata je kao pokret ljubavi, podrške i solidarnosti. Njihove akcije stalan su podsjetnik na važnost prevencije - izjavila je Stela Bošković, članica Upravnog odbora nadležna za Sektor korporativnog upravljanja i bezbjednost banke.

NVO Brini o sebi” godinama ukazuje na važnost prevencije, ali i na zabrinjavajuću statistiku. Ovaj tim, svjestan velikih izazova savremenog svijeta, akcenat stavlja na ženu koja, korigujući životne prioritete, vrlo često zanemari sopstveno zdravlje.

Od karcinoma dojke u svijetu godišnje oboli čak milion žena, dok u Crnoj Gori oboli preko 400. Nažalost, skoro 100 žena godišnje izgubi bitku sa ovom opakom bolešću. Brojke nas opominju, ujedno ukazuju na značaj kontinuirane brige o zdravlju, jer je karcinom dojke izlječiv u više od 90 posto slučajeva ako se otkrije na vrijeme. Ovaj postotak jasno govori koliko je prevencija važna u cilju očuvanja zdravlja.

  • NVO Brini o sebi” sada već dugi niz godina sprovodi kampanje za prevenciju karcinoma dojke, stalno podsjećajući koliko je briga o sebi važna za zdrav i ispunjen život. Posebno smo usmjereni na ranjive kategorije društva, kojima je naša pomoć neophodna da bi se izborili sa životnim nedaćama. U tome nam značajno pomažu donacije društveno odgovornih kompanija, poput ove koju smo upravo primili od CKB-a. Donacija CKB-a je izuzetan gest podrške našem djelovanju. Zahvalnost dugujemo upravi banke, koja je realizovala ovu društveno odgovornu aktivnost, kao i svakoj ženi koja je prepoznala naš rad i glasala za NVO „Brini o sebi“. Ovaj gest nam je podsticaj da se ubuduće još aktivnije bavimo društveno odgovornim djelovanjem. Uz zahvalnost za donaciju, podstičemo dalje zajedničke aktivnosti, jer zajedno možemo još više dobrobiti učiniti za žene Crne Gore i crnogorsko društvo u cjelini – zaključila je Ivona Dabetić iz NVO „Brini o sebi”.